Film Admira Buljugića „Efekat leptira“ od 14.decembra u bh. kinima

Podijeli članak:

Od reditelja i scenariste Admira Buljugića, dolazi nam prva BiH akciona drama  „Efekat leptira”, priča  koja će vam  kroz mnoštvo nepredvidivih, duhovitih, ali i stresnih situacija  pokazati kako različitosti funkcionišu kada imaju isti cilj.

Inače, ovo je drugi projekat koji je producentska kuća NAŠ FILM radi sa Admirom Buljugićem nakon igranog filma „Reket“ koji je privukao veliku pažnju javnosti 2014.godine. Inače, Buljugić svoje je visoko obrazovanje stekao na Univerzitetu Columbia u Sjedinjenim državama a autor je niza kratkih i igranih dokumentarnih filmova.

Svi zainteresovani mogu pogledati prvi najavni trailer filma u nastavku:

https://www.youtube.com/watch?v=o_pruaLLShg

Radnja filma „Efekat leptira“ kreće nakon što se glumac Dino Glavan sastane sa Rikijem i Benjaminom, starim prijateljima koje nije vidio već dugi niz godina, od kojih saznaje da Lela, žena njihovog preminulog prijatelja Mirze, odnedavno živi kod njenih roditelja, pošto je Abakus Invest banka koja je imala imala hipoteku nad porodičnom kućom u kojoj je Lela živjela sa svojom kćerkom i bolesnim svekrom, oduzela njihovu kuću jer nakon što je ostala bez zaposlenja, Lela nije mogla da plaća mjesečne rate za kredit.

Riki obavještava Dinu da su on i Benjamin odlučili da opljačkaju Abakus Invest banku i da sa opljačkanim novcem iz banke otkupe kuću koju banka namjerava prodati putem javne licitacije. Dino pokušava da odvrati Rikija i Benjamina od njihovog plana, ali nakon žestokog pritiska i upornog nagovaranja od strane Rikija i Benjamina,  Dino na kraju popušta, te pristaje da im pomogne…

Glavne uloge u filmu tumače:  Mirvad Kurić iz Sarajeva, Damir Mahmutović iz Tuzle i Saša Oručević iz Mostara,dok se u ostalim ulogama pojavljuju: Josip Pejaković, Mediha Musliović,  Mirza Mušija; Josip Pejaković, Faketa Salihbegović-Avdagić, Ivana Perkunić  i drugi. Efekat Leptira kreće sa prikazivanjem u svim BH kinima kao i svim kinima Mreže nezavisnih kino prikazivača od 14.decembra u distribuciji UNA film.

 

 

(federalna.ba/Fondacija za kinematografiju Sarajevo)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Reporteri skopske Televizije Telma otkrili su i mjesto gdje je zakopan Panče Žežovski, ubijeni...

Ljekar trebinjskog Doma zdravlja Aleksandar Babić izgubio je bitku za život. Priča o doktoru...

Memorandum o razumijevanju u cilju očuvanja, razvoja i promocije na domaćem i međunarodnom tržištu...

Policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, a...

Red Sea Film Festival u Saudijskoj Arabiji  započeo je svoje treće izdanje, a na...

Reprezentacija.ba kao partner Sofascore donosi statističke podatke bh. internacionalaca za mjesec novembar.