Search
Close this search box.

Euro je već srušio sve rekorde: Nestvarne cifre gledanosti smotre najboljih selekcija Evrope

Podijeli članak:

Da će Njemačka na besprijekoran način organizovati Evropsko prvenstvo, to smo znali i unaprijed, no ni sami organizatori nisu bili svjesni brojki koje su ostvarene u grupnoj fazi smotre najboljih selekcija Starog kontinenta.

UEFA je objavila službene podatke o gledanosti utakmica Evropskog prvenstva u grupnoj fazi, a oni kažu da su porušeni svi rekordi dosadašnjih evropskih prvenstava.

Najfrapantniji podatak kaže da je utakmice grupne faze Evropskog prvenstva u Njemačkoj gledalo više od pet milijardi gledalaca putem malih ekrana. Tako je oboren rekord televizijske gledanosti.

No, mnogi su imali čast da otputuju u Njemačku i bodre svoje miljenike. UEFA je objavila podatak da je više od 3,3 miliona ljudi posjetilo organizovane fan zone u gradovima domaćinima Evropskog prvenstva širom Njemačke.

Tokom Evropskog prvenstva “ludnica” se proširila i na društvene mreže. Tokom takmičenja, UEFA-ine platforme na društvenim mrežama porasle su za 7,5 miliona pratitelja.

Nivo prodaje ulaznica i posjećenosti utakmica također je pun pogodak. Više od 1,8 miliona gledalaca posjetilo je stadione tokom ove grupne faze , a UEFA je 85 posto od 2,7 miliona ulaznica stavila na raspolaganje široj javnosti.

Iz UEFA-e su se pohvalili i činjenicom da se na ovom Evropskom prvenstvu smanjila upotreba aviona, kako među nacionalnim selekcijama, tako i među navijačima koji su putovali javnim gradskim prijevozom.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Najnovije rangiranje QS World University Rankings: Europe 2025, koje obuhvaća 684 sveučilišta iz 40...

Bosna i Hercegovina bogata je rudom litijuma na čak sedam potencijalnih lokacija. Neka istraživanja...

Policijske snage Donje Austrije uhapsili su tročlanu bandu iz Srbije koja već više od...

Porez na prazne stanove tema je o kojoj se već neko vrijeme govori u...

Potražnja za nekretninama u Bosni i Hercegovini sve je veća, a tržište bilježi značajan...

Slovenija i Hrvatska su među najpoželjnijim destinacijama za rad među radnicima iz Bosne i...