Ennio Travaglia: Jako dobro sam upoznat sa Premijer ligom, posebno znam Zrinjski i Sarajevo

Ennio Travaglia, 23-godišnji lijevi bek, od jučer je zvanično novi fudbaler Zrinjskog, za koji je ranije već odigrao i utakmicu na Memorijalu Andrije Ankovića u Gabeli.

Ennio Travaglia, 23-godišnji lijevi bek, od jučer je zvanično novi fudbaler Zrinjskog, za koji je ranije već odigrao i utakmicu na Memorijalu Andrije Ankovića u Gabeli.

Travaglia je u razgovoru za Zrinjski TV otkrio da je do kontakta došlo preko novog trenera mostarskog kluba Sergeja Jakirovića.

“Do kontakta je došlo preko trenera Jakirovića, jer smo se dosta susretali u mlađim kategorijama, kasnije malo i u drugoj ligi. Preko Rijeke su došli u kontakt i tako da sam došao ovdje”, rekao je 23-godišnji lijevi bek.

Ove godine pripreme je počeo sa Rijekom, iz koje je i došao u redove Plemiće.

“Na početku godine sam odradio dvije sedmice priprema sa Rijekom. Bili smo u Umagu. Dosta rano sam počeo, tako da se dobro osjećam i malo mi fali utakmica, tako da će mi trebati još malo da budem na 100%”, istakao je Travaglia.

Bio je u mlađim kategorijama Dinamo Zagreba i Lokomotive, a nastupao je za Zagreb, Lučko, Orijent i Rijeku, dok je bio i član juniorske reprezentacije Hrvatske.

“Bio je Josip Brekalo, mislim i Filip Benković, Bojan Knežević, Nikola Moro, Andrija Balić… Bilo je dosta dobrih igrača u reprezentaciji”, rekao je Travaglia.

Novi fudbaler Plemića kaže da poznaje i neke fudbalere Zrinjskog od ranije.

“Zlomislić je bio u Rijeci. Trebotić je bio u Lokomotivi kada sam trenirao kao kadet. Ivančića znam, kao i njegovog brata. Znam dosta igrača. Volim pratiti lige, posebno našu regiju. Tako da sam jako dobro upoznat sa Premijer ligom. Dobro znam Zrinjski, Sarajevo…”, rekao je Travaglia, te se potom osvrnuo na Zrinjski:

“Mislim da je Evropa imala dosta utjecaja. Nesretno se ispalo na penale i to je ostavilo traga. Nadam se, mislim Zrinjski mora ostvariti svoje ciljeve”.

KOMENTARI