Elektrobosna odigrala nelegalan meč, sumnja se na namještanje utakmica!?

Naime, proteklog vikenda sudije su izvukle deblji kraj u duelu Lugova i Brnjaka, a gosti su bodovi bili potrebni kako bi igrali finalni meč za plasman u Drugu ligu Zapad.

Sudija Palalić dobio je udarac od trenera domaće ekipe Fahrudina Čage, te je kolima Hitne pomoći odvezen sa stadiona. Situacija se nije smirila, pa se novi incident desio već jučer.

Iako je prvenstvo u grupama A i B moralo prema propozicijama takmičenja biti završena do finalnog meča doigravanja, to se nije desilo.

U grupi A su skoro pa tajno u zaostalom meču snage odmjerili Fojnica i Bilalovac, a susret je zanimljivo prekinut.

Razlog je napad na sudije, pa je odigrano samo 25 minuta.

Akteri s navedenog meča su nam kazali da je nakon jednog faula za goste nastao haos na terenu.

Domaći igrači su opkolili glavnog sudiju Avdibašića, a jedan domaći igrač je sudiji čak i oteo crveni karton koji je krenuo pokazati.

Kapiten domaće ekipe čak je fizički zatim nasrnuo na sudiju, pa su se službena lica povukla s terena i susret je prekinut.

Čelnici NS SBK/KSB jučer su pratili finalni meč doigravanja prvaka dvije grupe Kantonalne lige u Novom Travniku, a novi incident pod njihovim okriljem svakako im ne ide u prilog.

Posebno se to odnosi na činjenicu da pravila očigledno prekršena, a ovih dana burno je u NS SBK/KSB. Stigle su i prijave protiv vodstva Saveza, iz klubova se ne oglašavaju, a saznajemo da mnogi imaju zamjerki, te čekaju pravi trenutak.

Podsjećamo, jučerašnji meč naše Elektrobosne ubog ovog epiloga nije se trebao ni odigrati. po svemu sudeći ekipa NK Brnjaci morala ući u Drugu ligu. Da li su pitanju dvije utakmice koje su namještene ostaje da se vidi!??

 

 

(sportske.ba)