Ekipa ‘Svemirko pub’ iz Jajca pobjednik je Pub kviza, u Novom Travniku

Podijeli članak:

U finalu su nastupale ekipe: “Svemirko pub”, “Simple minds” i “Dentes serotini”.
Prva večerašnja odabrana kategorija bila je Geografija, a odabrala ju je ekipa “Svemirko pub” koja već u ovoj kategoriji veže 3 šestice u nizu i time najavljuje pohod na titulu prvaka. Jajčani su za ovu kategoriju dobili i 2 dodatna boda jer su na sva ponuđena pitanja odgovorili točno, piše Notra.ba.

Ekipa “Dentes serotini” odabrala je kategoriju Teških pitanja u kojoj su već na prvom pitanju iskoristili joker publike i osvojili 3 boda. Svemirko u ovoj kategoriji koristi joker x2 i osvaja solidnih 6 bodova od mogućih 12.

“Simple minds” potom odabire kategoriju Film, a već na prvom pitanju osvajaju svoju prvu večerašnju šesticu. U ovoj kategoriji se budi i ekipa Dentesa, te osvajaju svoju prvu šesticu u finalu.

Simpleovci su u kategoriji Film uspjeli osvojiti još jednu šesticu i time uspjeli smanjiti zaostatak za vodećim Svemirkom.

Posljednja kategorija prije pauze bila je Povijest, a Svemirko i u ovoj kategoriji bilježi šesticu i dodatna 2 boda za sve točne odgovore.

Prva premetaljka večeri otišla je na stranu ekipe “Dentes serotini” koja je bila najbrže “pero i ploča” u ovom slučaju.

Na poluvremenu je vodila ekipa Svemirko pub-a sa 63 boda, Simpleovci su bili na 35, a Dentes na 26 bodova.

Za vrijeme pauze natjecatelji su nagrađeni pizzom Milana kao i svaki put do sada.

Posjetitelji, ali i sami natjecatelji imali su priliku sudjelovati u glavnoj igri večeri, a nagrada je ponovno bila od sponzora Ožujsko (pametni sat).

Nakon pauze Dentes odabire kategoriju Glazba, a Simpleovci se vraćaju u igru s 12 bodova i sjajno iskorištenim jokerom x2. I ekipa Dentesa je u ovoj kategoriji iskoristila joker x2 i također je na svoj rezultat dodala maksimalnih 12 bodova. No, Jajčani uzvraćaju šesticom u kategoriji Kulturnih pitanja, te svojim večerašnjim protivnicima ne dozvoljavaju “povratak u igru”.

U kategoriji Random dogodila se zanimljiva situacija, ekipa Svemirko je zatražila pomoć publike, no nitko nije znao točan odgovor i joker je propao. Posljednja kategorija za večeras bila je Sport, a ekipa “Simple minds” koristi joker publike već na samom početku i osvaja solidna 3 boda.

Jajčani su i u ovoj kategoriji pokazali da su došli s namjerom osvajanja titule jer su i u njoj upisali dvije šestice.

Nakon završenog regularnog dijela kviza uslijedila je premetaljka u kojoj se kao pojam tražilo ime i prezime. Ekipa Simpleovaca je najprije prepoznala da je traženi pojam Gavrilo Princip i time si “upisala” još 3 boda.

Nakon premetaljke kao i u prošlogodišnjem finalu uslijedilo je “ispitivanje” svakog igrača pojedinačno, a svaki točan odgovor nosio je po bod. Ekipe su mogle birati između kategorija Filma, Geografije i Sporta.

S obzirom na to da je ekipa Dentesa bila u tom trenutku posljednja odabrali su kategoriju Geografije, gdje su imali zadatak prepoznati zastave zemalja. Dentes je točno odgovorio na 3 pitanja, što je značilo dodatna 3 boda na ukupni rezultat.

Ekipa Simple-a je odabrala Film, a imali su zadatak prepoznati filmske zvijezde, odnosno njihova imena i prezimena. Ukupno su točno odgovorili na čak 9 pitanja, od traženih 12.
Svemirko je odabrao kategoriju Sporta gdje su imali zadatak prepoznati grbove klubova, a ova kategorija se za njih pokazala kao izuzetno neuspješna jer nisu prepoznali niti jedan grb, ali nije im bilo ni potrebno. Pitanje pobjednika i novog prvaka Pub kviza u Milanu odavno je bilo riješeno.

Treće mjesto ove godine osvojila je ekipa “Dentes serotini” sa 69 osvojenih bodova i zaista im treba čestitati jer je bitno napomenuti kako je ova ekipa do polufinala došla preko baraža, a potom su u polufinalu “razbili” svoje protivnike.

Drugo mjesto osvojila je ekipa “Simple minds” koja je sasvim sigurno “pobrala” sve simpatije publike, a pojedini izvori navode kako su upravo oni imali najveću podršku iz publike večeras. Osvojili su odličnih 87 bodova.

Naravno, pitanje pobjednika bilo je jasno možda već i na pauzi jer je ekipa “Svemirko pub” svoje večerašnje protivnike ostavila bez ikakve šanse. Ova ekipa također zaslužuje veliki naklon i pohvale jer su svaki put bez ikakvih problema putovali iz Jajca. Prošlogodišnji gost iznenađenja finala u Milanu ove je godine postao osvajač kviza, a dakako radi se o kvizomanu Daliboru Tešiću.

Prvo mjesto nagrađeno je s 500 KM koju je omogućio Milano i Ožujsko. Drugo mjesto u iznosu od 300 KM omogućio je Sportplus WWin, a dok je trećeplasirana ekipa osvojila 200 KM sponzora Ožujsko i Milano. Bitno je istaknuti kako kviz u Milanu nema kotizacije!
Nakon svega izvučen je i posljednji dobitnik pametnog sata, a osvojio ga je Mišo Mlakić (Stjepan Mlakić).

Pizzeria Milano je i ove godine bila mjesto znanja, druženja, a veliki broj poznanstava prerastao je u prava prijateljstva što je možda i najveće dostignuće ovoga kviza. Organizatorica i vlasnica Milana, Tanja Mlakić zahvalila je svima na dolascima tijekom svih večeri kviza, a pisati o kvizu, a ne spomenuti glavne “odgovorne” Marinku i Arijana Volića bilo bi neozbiljno.

Ovaj mladi bračni par digao je Pub kviz u Milanu na jednu višu stepenicu, a njihov QuizneyLand postao je prepoznatljiv kvizaški brend u Srednjoj Bosni. Kvizašku scenu oživjeli su u Novom Travniku, Travniku, Vitezu i ne misle stati.

Nadamo se kako će na jesen Pub kviz u Milanu dobiti i svoje treće izdanje, a do tada možete posjetiti kvizove u Centralu i Pivnici Kod Crnog mačka/Ganga.

 

 

(Notra.ba)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U prvom kvartalu ove godine, Jajce je doživio razne demografske događaje koji su utjecali...

U Mugli, jednoj od najpopularnijih primorskih destinacija u Turskoj, ovog ljeta očekuju veliki broj...

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Luka Menalo zaplovio je danas u bračne vode sa svojom...

Jajački Kraljevi su u sezoni 2022/2023 nastupali sa šest različitih selekcija i odigrali 111...

Pozorišne igre Bosne i Hercegovine, najstariji festival profesionalnih pozorišta u BiH, bit će održan...

Sjednica Skupštine opštine Mrkonjić Grad prekinuta je danas nakon što je odbornik Sergej Milanović...