Ekipa iz Jajca na Sportskim igrama mladih u Splitu

Podijeli članak:

Nakon napornih priprema i izazovnih takmičenja, ekipa iz Jajca trijumfovala je na finalnom takmičenju Bridge sportskih igara u prirodi koje je održano u Nacionalnom parku Sutjeska na Tjentištu. Ova izvanredna sportska manifestacija bila je dio projekta Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini, a pobjednički tim iz Jajca predstavlja svoju zemlju na 27. Plazma Sportskim igrama mladih koje se održavaju ovih dana u Splitu, piše Jajce Online.

Jajčanke su demonstrirale izuzetno znanje, timski duh i sportsku vještinu tokom čitavog takmičenja, što im je omogućilo da osvoje prvo mjesto u online kvizu u finalnom djelu Bridge takmičenja koje se održavalo u predivnom okruženju Nacionalnog parka Sutjeska. Njihova pobjeda nije samo trijumf za Jajce, već i za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Pobjednički tim čine Nadija Joldić, Alema Joldić, Ajna Mestrovac i Emma Bačvic, a njih je vodila Vernesa Meštrovac.

Plazma Sportske igre mladih u Splitu su događaj od izuzetnog značaja za mlade sportiste iz regiona, pružajući im priliku da se takmiče na visokom nivou i steknu dragocjeno iskustvo. Ovo je velika čast i privilegija za Jajčanke koje će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom sportskom događaju.

– Nadamo se da će ova pobjeda inspirisati još više sugrađana da se uključe u sportske aktivnosti i da će Jajce postati poznato kao grad mladih talenata u sportu. Tim Jajčanki ima punu podršku zajednice i vjerujemo da će ih pratiti uspeh i u budućim takmičenjima, poručile su nam iz Splita.

Čestitamo ekipi iz Jajca na njihovom izvanrednom uspjehu i želimo im mnogo sreće na Plazma Sportskim igrama mladih u Splitu. Neka njihova strast prema sportu bude inspiracija za sve nas da sanjarimo, radimo naporno i ostvarujemo svoje ciljeve, bez obzira na prepreke koje se nalaze na putu.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Jajce je  bilo domaćin radno konsultativnog sastanka s predstavnicima državnih, kantonalnih, lokalnih i međunarodnih...

U ponedjeljak 2. listopada 2023. godine u Velikoj dvorani općine Jajce održana je Izvještajna...

Nekadašnji bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Senad Lulić gostovao je u italijanskom podcastu Croquetas gdje je...

Informaciju da Agencija za lijekove ubrzava legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe objavio je na...

Pluralizam i demokratija u strankama? Da, ali ne u BIH. Predsjednici stranaka uglavnom se...

Marko I. (45) pomogao je Mirnesi S. (42) da ukrade 1,25 miliona eura od...