Džambić podržava uvođenje neradne nedjelje u FBiH

Podijeli članak:

Unapređenje zakonskih rješenja kako bi se olakšalo poslovanje u oblasti trgovine bila je tema sastanka ministra trgovine Federacije BiH Amira Hasičevića i vlasnika kompanije Bingo, lidera u trgovini u BiH Senada Džambića, te Edina Ibrahimovića, izvršnog direktora za biznis operacije kompanije Bingo.

U fokusu su bili Zakon o unutrašnjoj trgovini, Zakon o kontroli cijena i Zakon o zaštiti potrošača.

Čelnici kompanije Bingo govorili su o tome s čim se susreću u praksi i šta bi poslodavcima olakšalo svakodnevno poslovanje.

Govorio je o planovima za određivanje visine marži za osnovne životne namirnice, uvođenju neradne nedjelje na području Federacije BiH i unaprjeđenju Zakona o zaštiti potrošača, te usklađivanju istog sa zakonodavstvom EU.

Džambić i Ibrahimović podržali su nastojanje da se neradna nedjelja uvede na nivou Federacije. Takođe su izrazili pozitivan stav oko prijedloga za povećanje plata radnicima uz korekciju doprinosa ili povećanja neoporezivog dijela primanja.

Na sastanku su razmijenili i informacije o kretanju cijena životnih namirnica i unapređenju saradnje, kao i zajedničkog djelovanja poslovne zajednice i Federalnog ministarstva trgovine u stvaranju poslovnog ambijenta kojim će se omogućiti uspostavljanje stabilnog i jedinstvenog tržišta sa posebnim akcentom na zaštitu interesa i potrošača i trgovaca.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U ponedjeljak 2. listopada 2023. godine u Velikoj dvorani općine Jajce održana je Izvještajna...

Nekadašnji bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Senad Lulić gostovao je u italijanskom podcastu Croquetas gdje je...

Informaciju da Agencija za lijekove ubrzava legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe objavio je na...

Pluralizam i demokratija u strankama? Da, ali ne u BIH. Predsjednici stranaka uglavnom se...

Marko I. (45) pomogao je Mirnesi S. (42) da ukrade 1,25 miliona eura od...

Svako spuštanje cijena u vrijeme kontinuiranih poskupljenja je dobro došlo. No, koliko će ono...