Dvije ubjedljive pobjede i poraz na gostovanju u Turbetu (FOTO)

Na parketu sale Osnovne škole ‘Turbe’ danas je odigrano VII kolo Lige mladih SBK/KSB. Nastupile su tri selekcije a naša ekipa ostvarila je dvije pobjede i jedan poraz.

Kao i obično, igru su započeli najmlađi. Naši dječaci oslabljeni nedostatkom dvojice standardnih igrača, pružili su sjajnu, hrabru timsku igru. No ipak, ekipa iz Turbeta pružila je kvalitetniju igru te slavila rezultatom 31:25. Našu ekipu predvodili su Crnoja 12p, Lončar 9p, Bevab 2p, Petonjić Boris 2p.

U drugom susretu, koji je odigran između juniorskih selekcija, slavili su naši momci, ubjedljivo, rezultatom 35:60. Besprijekorna igra krasila je momke izabranika trenera Popaje koji su opravdali današnju ulogu favorita.

Najbolji pojedinci bili su Bogić 21p, Imamović 19p, Baković 6p, Glamočić 5p, Krak 3p, Durek 2p, Oršulić 2p, Kolovrat 2p.

U posljednjoj utakmici suočile su se pionirske selekcije. Naši dečki su ponovo odigrali fantastično te nastavili svoj pobjednički niz. Prava košarkaška predstava nagrađena je slavljem rezultatom 33:49. Istakli su se Hodžić 14p, Jurić 19p, Halilović 6p, Julardžija 4p, Mecavica 2p, Dunin 2p, Crnoja 2p. Zahvaljujemo se gostima na fer i korektnoj igri te čestitke na pobjedi. Također čestitke i našim košarkašima. Idemo dalje!

KK Vodopad