Dva srednjoškolca iz Jajca u finalu ‘Code Challenge Hackathona’

Podijeli članak:

Učenici  trečeg razreda Srednje strukovne škole “Jajce” – tehničari za računalstvo, Ivan Radovac i Haris Elkaz pod mentorstvom profesorice Amile Makul plasirali su se u finale Code Challenge Hackathona, informatičkog takmičenja koje za cilj ima potaknuti učenike na praktičnu primjenu znanja iz područja ICT-a.


U finalni krug takmičenja plasiralo se ukupno 17 timova iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a on će se održati sutra na Sveučilištu u Mostaru koje je ujedno i organizator.

– Nakon prolaska eliminacijskog kruga naši učenici predstavit će se pred stručnim žirijem sa 2D-video igrom pod nazivom „Atomic escape“. „Osnovna ideja ove igre je pružiti sliku svijeta koji nas čeka ako se nastavimo ovako destruktivno ponašati prema našoj planeti te tako doprinijeti razvoju ekološke svijesti.“, poručuje nam Ivan Radovac.

Nagrade za najbolje timove bit će dodijeljene u sklopu MoStart međunarodne konferencije koja se održava od 18. – 20. travnja, gdje će nagrađeni učenici još jednom prezentirati svoje radove.

Glavni cilj ovog natjecanja koji organizira Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru – SUMIT u suradnji s informatičko-tehničkom udrugom Switch za srednjoškolce je potaknuti učenike na praktičnu primjenu znanja iz oblasti ICT-a. Svojom kreativnošću i entuzijazmom u razvijanju inovativnih rješenja finalisti su oduševili i inspirirali organizacijski odbor.

Za sve one koji nisu u mogućnosti prisustvovati događaju, u suradnji sa Sveučilišnom televizijom omogućen je prijenos putem livestreama na poveznici.

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Ko napušta brod jer nije onako kako je zacrtao?

U dva dana video zapis je pregledalo preko 800 tisuća korisnika te mreže, a...

U polju, poviš džamije u rogatičkom selu Žepa, nalazi se misteriozno stablo šljive. Koja...

Sud u Gracu osudio je danas državljanina BiH (35) zbog pokušaja pljačke restorana brze...

Sve su češći nesrećni slučajevi povreda građevinskih radnika, ponekad i sa smrtnim ishodom. Prije...

Bosna i Hercegovina prepustila je svoja prirodna bogatstva koncesionarima koji ih bez kontrole eksploatišu,...