Dudić: Vjerovao sam u tim i kad su nas mnogi od početka otpisivali, nastavljamo staloženo i mirno

Fudbaleri Veleža su danas na svom stadionu odradili trening regeneracije, a za klupsku televiziju je govorio trener Feđa Dudić.

Fudbaleri Veleža su danas na svom stadionu odradili trening regeneracije, a za klupsku televiziju je govorio trener Feđa Dudić.

I nakon što su se slegli utisci i nakon što je prespavana noć, Dudić je i dalje oduševljen partijom svojim momaka i velikom pobjedom.

“Velika pobjeda. Zaista čestitam momcima i nakon prespavane noći. Pregledao sam opet utakmicu i mogu konstatovati da smo bili na jako visokom nivou, posebno drugo poluvrijeme gdje smo limitirali protivnika da ne napravi nijednu šansu. Imali smo tu rupu od postignutog gola pa do 35. minute. Široki je tada bio bolji, ali Bogdanović se pojavio. Zato ja uvijek to i tražim. Kad se lomi, trebamo golmana koji će nas izvući i nešto dati”, rekao je Dudić.

Pozvao je tim na neki način na oprez i upozorio ih da ne polete visoko, već da spuste glavu na zemlju.

“Staloženo, mirno, spustiti glavu na zemlju, opet trenirati dobro i okrenuti se Krupi. Imamo problema s tim na papiru slabijim protivnicima. Od srijede će sve misli biti uperene u Krupu”, dodao je Dudić.

Za kraj je govorio o ambicijama kluba.

“Mi ćemo pokušat da izborimo Evropu i tako smo rekli i na početku. Ne da je cilj bio izlazak, nego je cilj bila borba za Evropu. Ja sam uvijek govorio da imamo pravo da se borimo i nadamo. Kad su nas mnogi od početka otpisivali, ja sam vjerovao u ovu ekipu i rekao sam s pravom i argumentovano da se možemo boriti”, zaključio je Dudić.

[embedded content]

KOMENTARI