Dudić: Nikad neizvjesnija Premijer liga, ovakav format takmičenja je pun pogodak

Fudbaleri Veleža iz tek 18 pokušaja uspjeli su prvi put otkako se igra Premijer liga Bosne i Hercegovine savladati Slobodu na Tušnju.

Fudbaleri Veleža iz tek 18 pokušaja uspjeli su prvi put otkako se igra Premijer liga Bosne i Hercegovine savladati Slobodu na Tušnju.

Ono što je kazao nakon utakmice u kojoj je njegov tim slavio s 2:1, trener Rođenih Feđa Dudić ponovo je skoro istu stvar.

“Jesam zadovoljan rezultatom. Nisam bio zadovoljan nekim dijelovima utakmice, pogotovo kada smo bili u situaciji 11-9. Nedopustivo je da stojimo tako slabo mi koji 11 na 11 uvijek igramo dobro. Igrali smo tako da se nije primjetilo da ikmamo dva igrača više”, kazao je Dudić za Faktor.

Zbog neugodne tradicije gostovanja u Tuzli, ali i zbog “pražnjenja” protiv Borca, pritisak na igračima je bio prilično velik. Potvrđuje to i Dudić.

“Pritisak je bio veliki, ali srušili smo i tu neugodnu tradiciju. Sada smo prilično rasterećeni, a znamo da možemo puno”, naglasio je trener mostarskog kluba.

Prema riječima Dudića Premijer liga BiH odavno nije bila zanimljivija, a sličnu stvar za Faktor kazao je trener Borca Marko Maksimović u komenatru 22. kola.

“Sigurno nikad neizvjesnija Premijer liga. Sedam timova se takmiči za Evropi, pet klubova za opstanak. Draž toga je što se svi za nešto bore, tako da je to sigurno i dobro je što se igra trokružno. Jer da se liga dijeli kao u prošlosti Tuzla City bi igrao u Ligi za opstanak, a praktično bi opstanak imao osiguran. Mislim da je ovakav format takmičenja pun pogodak”, rekao je strateg Veleža.

U 23. kolu Rođeni na domaćem terenu sastavu se sa Radnikom, ekipom iz donjeg dijela tabele.

“Igrali smo nedavno sa njima. Gledali smo ih protiv Borca. Znamo šta nas očekuje i imamo jasnu računicu”, zaključio je Dudić.

KOMENTARI