‘Dučićeve večeri poezije’ počinju u Trebinju

Podijeli članak:

Tradicionalna kulturna manifestacija “Dučićeve večeri poezije” posvećena velikom srpskom pjesniku Jovanu Dučiću počeće danas u Trebinju.

Pjesnici će se prvog dana manifestacije družiti sa učenicima osnovnih škola i trebinjske Gimnazije, koja nosi pjesnikovo ime.

Svečana akademija “Kod kneza na balu” kao centralni dio manifestacije biće održana u subotu, 4. novembra, u 20.00 časova u Kulturnom centru, najavljeno je iz Gradske uprave Trebinje.

U kulutrno-umjetničkom programu učestvuju trebinjski horovi “Tribunija” i hor Srednje mučičke škole, Dječiji hor “Bubamarac”, glumci Biljana Đurović i Ljubo Božović, pijanista Marko Kovač, prvaci opere Narodnog pozorišta Beograd Dejan Maksimović i Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad Danijela Jovanović.

Istoga dana biće položeno cvijeće na spomenike Dučiću i Njegošu, a u 11.00 časova će u Muzeju Hercegovine biti održana tribina “Još dvije, tri riječi o jeziku, rode” o otvorenim problemima srskog jezika danas.

U Muzeju Hercegovine će u 18.30 časova biti otvorena izložba “Helena, Serbije regina” Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture Srbije.

Manifestacija završava u nedjelju, 5. novembra, kada će u 11.00 časova u Narodnoj biblioteci Trebinje biti promisane knjige “Odrođeni književnik” Zorana Avramovića i “Hercegovina, zemlja pjesnika” Milovana Pecelja.

U Kulturnom centru će u 19.00 časova biti održano tradicionalno pjesničko veče “Na Dučićevom putu”.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Život ljudi je postao potpuno umrežen, usljed čega se granice online prostora i stvarnog...

U Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Po kotlinama će biti magle ili niske oblačnosti....

Pripadnici njemačke Savezne policije sinoć su priveli državljanina Bosne i Hercegovine kod kojeg su,...

Dvije teže povrede na radu koje su prijavljene istarskoj policiji dogodile su se protekla...

Austrijska kompanija ASTA počinje s izgradnjom fabrike u Bosni i Hercegovini, tačnije u Cazinu. 

Na društvenim mrežama kruži šok snimak na kom se može primjetiti kako folker Radiša...