Search
Close this search box.

Državljanin BiH ubijen u Americi

Podijeli članak:

Policija američkog okruga Dženesi, savezna država Mičigen, zamolila je javnost za pomoć u rasvjetljavanju ubistva Orhana Hosića (33), državljanina Bosne i Hercegovine, koji je dugo živio u SAD.

Kako prenose američki mediji, šerif Kris Svenson je rekao da je Hosić ubijen iz vatrenog oružja u svom domu u Fentonu.

“Ono što sigurno znamo jeste da nije nasumično ubistvo, jer sve djeluje sa predumišljajem. Dakle, stanovnici ovog kvarta ne bi trebali da budu  zabrinuti za svoju bezbjednost jer je riječ o namjernom činu, a ne običnoj pljački i ubistvu”, rekao je šerif Svenson.

Jedina informacija do koje je policija mogla da dođe jeste da su taj dan u komšiluku mnogi primijetili narandžasti kamero, što je trenutno jedini trag.

“Vidjeli su kako velikom brzinom prolazi kroz kvart, ali sve su to mali djelići ove slagalice. Trenutno nemamo konkretnog traga”, rekao je Svenson.

Svenson je rekao da je istraga trenutno u “slijepoj ulici”, iako je bilo više od 100 dojava. Međutim, nema konkretnog dokaza jer u kraju nije bilo nadzornih kamera, što dodatno otežava cijelu stvar.

Svenson je rekao da je Hosić bio državljanin BiH, ali da je duže vremena živio u Americi. Nikada nije bio problematičan, komšije nikada nisu imale problema s njim, niti je ikada prijavljivan policiji. Svenson kaže da je Hosić živio usamljeničkim životom, te da je radio od kuće.

Svenson je na kraju još jednom ponovio da je istragom mjesta zločina utvrđeno da je postojala veza ubice i ubijenog i trenutno istragu fokusiraju na to saznanje.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Domaći sok od kupina nije samo ukusan već izuzetno zdrav. S jednom čašom dnevno...

Kad smo se početkom ljeta prošle godine sreli s jednom osobom kojoj vjerujemo kada...

Ovogodišnji Sarajevo film festival (SFF) biće otvoren 16. avgusta svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu...

Bosanac Elvir Klempić imenovan je za višeg savjetnika američkog predsjednika Joe Bidena za vezu...

Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Sarajevo, u sklopu Ambulante za terapiju bola, počela...

Tridesetdevetogodišnji muškarac iz Tuzle čiji su inicijali S.T. preminuo je u Službi hitne medicinske...