Search
Close this search box.

Državljanin BiH preživio udar voza u Njemačkoj

Podijeli članak:

Državljanin Bosne i Hercegovine (46) zadobio je teške povrede nakon što ga je juče ujutro, u 4.05 udario voz koji je ulazio u stanicu Kirchderne.

O nesreći je odmah obaviješten Federalni inspektorat policije. Ovaj dio pruge bio je satima zatvoren za saobraćaj, a teško povrijeđenog čovjeka su spasili spasioci iz vatrogasne jedinice. Bosanskohercegovački državljanin je bio pri svijesti kada je došla hitna pomoć, ali je imao otvorene prelome natkoljenice, koljena i laktova kao i vidnu povredu glave. On je hitno prevezen je na Odjeljenje traumatologije bolnice u Dortmundu.

Inače, kako prenosi Bild, mašinovođa je izjavio da se približavao stajalištu brzinom od 80 km/h kada je vidio čovjeka kako kleči na koljenima kod platforme, ali na šinama. I pored naglog kočenja i davanja zvučnog signala, voz nije uspio da se zaustavi na vrijeme. Iz policije su saopštili da još uvijek istražuju zašto je ovaj državljanin BiH bio u dijelu pruge gdje nije smio biti.

Iz policije su saopštili da savremeni vozovi nisu bučni i često se čuju samo kada su već blizu, ali tada je možda već prekasno i ne mogu da izbjegnu udar.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Političari u BiH se ponašaju kao da smo bogati poput Švajcarske, a ne da...

Danas u našoj zemlji sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne...

Najnovije rangiranje QS World University Rankings: Europe 2025, koje obuhvaća 684 sveučilišta iz 40...

Bosna i Hercegovina bogata je rudom litijuma na čak sedam potencijalnih lokacija. Neka istraživanja...

Policijske snage Donje Austrije uhapsili su tročlanu bandu iz Srbije koja već više od...

Porez na prazne stanove tema je o kojoj se već neko vrijeme govori u...