Državljanin BiH osuđen zbog saučesništva u pljački 185.000 evra

Podijeli članak:

Državljanin Bosne i Hercegovine (26) osuđen je danas u Regionalnom sudu u Klagenfurtu na tri godine zatvora zbog svoje uloge u jednoj od najvećih pljački banke u ovom dijelu Austrije.

On se sumnjičio da je direktne izvršioce prevezao sa mjesta pljačke, a sudija je danas, prilikom izricanja presude, rekao da je on uvjeren da je ovaj mladić pomogao pljačkašima.

Inače, ova presuda je uslijedila šest godina nakon pljačke u kojoj je ukradeno 185.000 evra. Riječ je o pljački iz novembra, 2017. kada je opljačkana filijala Rajfajzen banku u mjestu Šifling. Sama pljačka je bila više nego brutalna jer su napali menadžera filijale i pritom ga udarili pištoljem.

Ono što se od ranije zna jeste da su u samoj pljački učestvovala četvorica ljudi, dvojica su bila direktni izvršioci, a dvojica su bili saučesnici.

Inače, austrijska policija već skoro šest godina pokušava ući u trag ovoj kriminalnoj grupi. Naime, jedan od počinioca, 33-godišnji državljanin BiH već je osuđen u jesen, 2022. godine na pet godina zatvora. Upravo on je odao saučesnika koji je danas osuđen. Naime, osuđeni 26-godišnjak je navodno vozio auto kojim su pobjegli pljačkaši, ali je tokom suđenja tvrdio da je on bio vozač legalne rent-a-kar agencije, te da je vozilo bilo naručeno.

Međutim, austrijski mediji prenose da svi uključeni u ovaj proces imaju toliko različite priče da više niko ne zna šta je, zapravo, istina. Naime, navodno je glavni osumnjičeni naručio vozilo koje ga je trebalo odvesti kući preko Slovenije. Ipak, sin glavnog osumnjičenog, koji je i sam navodno učestvovao u pljački, okrivio je vozača za umiješanost zbog čega je on danas i osuđen.

(nezavisne)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U prvom kvartalu ove godine, Jajce je doživio razne demografske događaje koji su utjecali...

U Mugli, jednoj od najpopularnijih primorskih destinacija u Turskoj, ovog ljeta očekuju veliki broj...

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Luka Menalo zaplovio je danas u bračne vode sa svojom...

Jajački Kraljevi su u sezoni 2022/2023 nastupali sa šest različitih selekcija i odigrali 111...

Pozorišne igre Bosne i Hercegovine, najstariji festival profesionalnih pozorišta u BiH, bit će održan...

Sjednica Skupštine opštine Mrkonjić Grad prekinuta je danas nakon što je odbornik Sergej Milanović...