Search
Close this search box.

Drugi dan Pozorišnih igara BiH donosi predstavu ‘Stepski vuk’ HNK Mostar

Podijeli članak:

Drugi dan Pozorišnih igara Bosne i Hercegovine donosi nam izvedbu predstave „Stepski vuk“ Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru. Predstava, nastala prema kultnom romanu Hermana Hessea, u režiji osječke diplomantice Tamare Kučinović, bit će izvedena večeras u Velikoj sali Doma kulture Jajce s početkom u 19 sati.

„Hesse je Hesse. Pisac bez vremena i prostora, bez pripadanja nekom razdoblju, nekoj okolini. Zato je bio i uvijek će ostati aktualan. Jer govori o nečem dubljem, nečem ispod, nečem bitnom. A što je bitnije od teme identiteta kojom se bavi ‘Stepski vuk’. Bit je predstave upravo u tome, u upoznavanju samog sebe, svih svojih identiteta, svih ljudi koji žive u nama, i u oslobođenju istih,“ rekla je redateljica Tamara Kučinović povodom premijere predstave u ožujku ove godine.

Harry Haller, glavni lik predstave, pola je čovjek, pola vuk, ali u sebi sadrži mnoštvo identiteta i slojeva. Rastrgan između vlastitog, autentičnog ja i građanskog društva koje ga sputava, Haller osjeća gađenje prema društvu, dok u isto vrijeme ne može bez njega. Predstava propituje problem identiteta kroz lik Harryja Hallera, pri čemu svi likovi iz romana predstavljaju dijelove njegove podsvijesti, zaboravljene i željne oslobađanja. Redateljica Tamara Kučinović, poznata po svom iskustvu u lutkarstvu, predstavu je oblikovala kao dinamičnu koheziju igre, eksperimenta, fizičkog teatra i vizualnog bogatstva, oslanjajući se na suvremenu teatarsku estetiku.

U predstavi igraju glumci HNK Mostar: Bojan Beribaka (Harry Haller), Ivan Skoko, Ivo Krešić, Jadranka Popović Miljko, Ivan Nevjestić, Jelena Kordić Kuret, Ana Franjčević, Mirela Mijačank Kordić i Nikolina Marić. Scenski pokret potpisuje Goran Guksić, scenografiju i kostime Davor Molnar, oblikovanje svjetla Tamara Kučinović, dok je autor glazbe Marko Lucijan Hraščanec.

Dođite i uživajte u ovoj izuzetnoj predstavi koja nas vodi na putovanje kroz slojevite identitete i unutarnje konflikte Harryja Hallera.

Ulaznice su dostupne na blagajni Doma kulture Jajce.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U splitu je noćas eksplodirala istinska bomba, tačno u ponoć – Ivan Rakitić je...

Samir Nurkić, jedan od najpoznatijih harmonikaša u regionu, umijećem ruši stereotipe o harmonici, a...

Policija Salcburga intervenisala je jutros po prijavi da je mladić (19) iz Bosne i...

Ljetovanje u Hrvatskoj mnogima je postalo preskupo, a pojedinim Hrvatima i nedostižno.

Od sada samo uz odobrenje kretanje šumom i šumskim putevima za određene kategorije obavještavaju...

Mladi se ipak vraćaju na selo. Dva mladića iz Bijeljine prije manje od godinu...