Drastično porasla prodaja krompira u BiH

Podijeli članak:

Vrijednost prodaje poljoprivrednih proizvoda na zelenim pijacama u BiH u drugom kvartalu iznosila je 8.922.262 KM i veća je za 15,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U drugom kvartalu ove godine u odnosu na isti period lani najveće povećanje vrijednosti prodaje zabilježeno je kod krompira za 44,8 odsto, zatim povrća za 26,4 odsto, voća za 12 odsto, te životinjskih proizvoda za 10,1 odsto.

Smanjenje vrijednosti prodaje, navodi Srna, zabilježeno je kod rezanog cvijeća za 89,4 odsto, ostalih proizvoda za 12,6 odsto, peradi za 8,9 odsto, te žitarica za 0,2 odsto.

Na pijacama se u drugom kvartalu najviše prodavalo povrće, koje čini 35,8 odsto ukupne prodaje, zatim životinjski proizvodi sa 23,4 odsto i voće sa 22,6 odsto, potom krompir sa 8,4 odsto, ostali proizvodi sa 6,9 odsto, perad sa 2,2 odsto, žitarice sa 0,8 odsto, te rezano cvijeće sa 0,01 odsto.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, a...

Red Sea Film Festival u Saudijskoj Arabiji  započeo je svoje treće izdanje, a na...

Reprezentacija.ba kao partner Sofascore donosi statističke podatke bh. internacionalaca za mjesec novembar.

Rijetki su roditelji koji se nisu susreli sa situacijom u kojoj njihovo dijete želi...

Udruženje lektora Republike Srpske bira riječ koja je obilježila 2023. godinu. Pozivaju i građane...

Iz sedmice u sedmicu Bugojanac Edi Hadžiahmetović pokazuje svoj raskošni muzički talenat. On je...