Search
Close this search box.

Drastična promjena nam stiže: Već od naredne sedmice stiže novo zatopljenje

Podijeli članak:

Druga sedmica januara proteći će u tipičnom vremenu za ovo doba godine, sa snijegom i temperaturama u minusu. Ipak i to će biti kratkotrajno s obzirom da meteorolozi najavljuju novo zatopljenje.

Do kraja ove sedmice, širom Bosne i Hercegovine očekuje se hladno vrijeme, uz lokalno jače jutarnje minuse i zadržavanje snijega na tlu gdje je pao. Sutra će većinom biti pretežno sunčano vrijeme, više oblačnosti moguće u sjeverozapadnim dijelovima Bosne. Bez padavina. U srijedu vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura -11 do -4, na jugu do 3, dnevna temperatura -3 do 3, na jugu do 11 °C.

Za četvrtak meteorolozi sa BHMeteo.ba najavljuju većinom pretežno sunčano vrijeme. Nešto više oblačnosti najavljeno je na jugu zemlje, ali bez padavina. Jutarnja temperatura -13 do -5, na jugu do 2 stepena, dnevna temperatura -1 do 6, na jugu do 12.

U petak, 12. januara je moguć kratkotrajan prodor hladnijeg zraka sa sjeveroistoka kontinenta koji bi nam uz naoblačenje donio lokalno malo snijega ili njegovo “provijanje” u Bosni. Za vikend(13./14.01.), prema trenutnim prognozama očekuje se sunčano vrijeme uz jače minuse i mraz u jutarnjim satima dok bi tokom dana uz više sunca bilo nešto ugodnije i temperature u plusu.

Ali, pripremimo se za drastičnu promjenu vremena. Naime, od iduće sedmice, 15. januara, zima se povlači prema sjeveru.

Očekuje se osjetno zatopljenje i povremena južina uz “aktiviranje” Atlantika.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka