Jajce Online
GLOBUS

Drama iznad Krima: Rusi aktivirali protuzračnu obranu; ‘U tijeku je napad dronovima, dva smo oborili‘

Ruska protuzračna obrana aktivirana je u utorak u gradu Sevastopolju na Krimu, kojeg je Rusija anektirala od Ukrajine 2014. godine, i oborena su dvije bespilotne letjelice, rekao je regionalni guverner, pozvavši ljude da ostanu mirni. 

Sevastopolj je baza ruske crnomorske flote. Rusija je okrivila Ukrajinu za napad na luku zračnim i pomorskim bespilotnim letjelicama krajem listopada, nakon čega je Rusija nakratko obustavila svoje sudjelovanje u sporazumu o izvozu ukrajinskih žitarica preko Crnog mora.

“Naše snage protuzračne obrane djeluju sada”, rekao je na društvenim mrežama guverner kojeg je na tu poziciju postavila Rusija, Mihail Razvožajev.

“Događa se napad bespilotnim letjelicama. Prema preliminarnim informacijama, dvije bespilotne letjelice već su srušene. Sve snage i službe su na oprezu.”

“Nisu oštećeni nikakvi civilni objekti. Molimo vas, ostanite mirni”, rekao je.

Krim je bio jedna od polaznih točaka ruske invazije na Ukrajinu 24. veljače te je nekoliko puta napadan, najistaknutije u kolovozu, kad je nizom eksplozija uništena skupina ratnih zrakoplova u ruskoj pomorskoj bazi.

Povezane vijesti

Saudijci su zabili nož u leđa Bidenu i pomogli Putinu, američki predsjednik je bijesan i već najavljuje osvetu: ‘Platit će za svoju odluku‘

admin

Upoznajte Bratstvo, bojnu koja uz pomoć računala planira noćne diverzije: ‘Imamo jedan veliki san, a Putinu ćemo presuditi u njegovom bunkeru‘

admin

Rusiju se napada devetim paketom sankcija, a evo kako Bijela kuća pravda taj instrument: ‘Te su mjere jedini način za izazivanje gladi, očaja i svrgavanje vlade‘

admin