Search
Close this search box.

Dr. Ana Trogrlić, najmlađi radiolog specijalista u BiH

Podijeli članak:

Nakon uspješnih 5 godina specijalizacije na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, u četvrtak, 4. jula, dr. Ana Trogrlić, uposlenica Doma zdravlja Kiseljak uspješno je odbranila svoj specijalistički ispit te tako postala najmlađi specijalista radiologije u Bosni i Hercegovini.

 

Prepuna sala

U prepunom radiološkom amfiteatru u Sarajevu, sve prisutne pozdravili su članovi komisije, prof. dr. Sabina Prevljak, predsjednica komisije, zatim prof. dr. Jasmina Bajrović, te doc. dr. Fuad Zukić koji su naglasili kako su počašćeni prilikom da budu dio tima danas, te kako nisu imali težak zadatak, jer je dr. Trogrlić pokazala svoju stručnost, znanje ali i ljubav prema ovoj profesiji.

U svome govoru prof. dr. Prevljak, predsjednica komisije naglasila je kako je dr. Trogrlić tokom 5 godina specijalizacije pokazala veliku profesionalnost, te izvanredan rast od početka pa do sada, te kako je sigurna kako je pred njom blistava karijera.

Prof. dr. Jasmina Bajrović istaknula je kako je dr. Ana pokazala odlučnost i spremnost da bude vrstan radiolog u budućnosti i kako je uvjerena da će ispuniti obećanje da će oblast dijagnostike dojke u svojoj općini Kiseljak još dodatno razviti i podići na veću razinu.

Čestitkama se pridružio i doc. dr. Zukić, koji je čestitao dr. Trogrlić na uspješno položenom specijalističkom ispitu naglasivši kako je danas s osmijehom na licu dr. Ana odgovarala na sva pitanja i još jednom pokazala svoje zavidno znanje.

 

Emotivan govor

Na kraju svim prisutnim se obratila i dr. Ana Trogrlić, najmlađi radiolog specijalista u BiH koja se na samome početku zahvalila svim prisutnim na dolasku, a na poseban način svim Kiseljačanima koji su danas došli da je podrže na ovaj važan događaj.

U svome obraćanju, dr. Trogrlić se zahvalila i načelniku općine Kiseljak, Mladenu Mišurić Ramljak koji je podržao njenu specijalizaciju, ali i kolegama specijalistima koji su je pratili tokom njene specijalizacije.

U dirljivom i emotivnom govoru, dr. Ana je zahvalila i svojim roditeljima, prijateljima, ali i profesorima koji su joj bili podrška proteklih pet godina, posebno u teškim i izazovnim trenutcima.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Mnogo toga se promijenilo u modernoj porodici, a ono loše uglavnom ispaštaju najmlađi, identičan...

Iako prenatrpanost turista izaziva glavobolje za lokalno stanovništvo Japana, postoji jedna grupa koja profitira...

Danas u ponoć istječe rok do kojega se državljani BiH koji žive u inozemstvu...

Željeznice Federacije BiH u prvoj polovini 2024. godine uplatile su prema javnim fondovima 19.330.225...

Iako je prva donacija hrane oslobođene plaćanja PDV-a na adrese javnih kuhinja i udruženja...

Porez na prazne stanove postaje sve aktuelnija tema u Bosni i Hercegovini.