Doživi ljeto u Jajcu: Spektakularni koncert Harisa Džinovića

Podijeli članak:

U ljetnom periodu, kraljevski grad, biser Bosne i Hercegovine ima posebnu čar. Brojni turisti iz cijelog svijeta posjećuju Jajce, koje ima mnogo toga ponuditi, od kulturno – historijskog programa do neprikosnovenih prirodnih ljepota.

Proše godine Jajce je uvršetno među deset najljepših malih gradova na svijetu. Ovaj grad ima najveću koncentraciju prirodnih i kulturnih bogatstava na jednom mjestu, 30 nacionalnih spomenika, Veliko i Malo Plivsko jezero, vodopad u centru grada su fantastični lokaliteti za razvoj različitih događaja.

Kraljevski grad Jajce i ove godine centar je kulturnih, zabavnih i sportskih dešavanja u Bosni i Hercegovini, ali i šire.

Nakon Međunarodnog auto slaloma Plivska jezera, koncerta svjetskog poznatog DJ-a Jamie Jonesa, došao je na red i blagdan sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju te festival MoonJune Music gdje su nastupili svjetski poznate zvijezde jazza fusiona.

Danas se nastavlja program “Doživi ljeto u Jajcu” kada će biti otvorene Pozorišne/Kazališne igre BiH, 41. po redu otvara Narodno pozorište Mostar predstavom Ivan M. Lalić: HEROJI NACIJE u režiji Gorana Damjanca. Svečanoj ceremoniji otvaranja Igara prethodiće Izložba grafika „SARAJEVO ‘92.“.

– Zabranjeno pušenje, Dani srednjovjekovlja, predstava Kralj Tvrtko, 7. međunarodni skokovi s vodopada, Haris Džinović, Crvena Jabuka, reprizni programi SFF, Desant na Jajce – izložbe, Skroz, Dubioza kolektiv, Burak Yeter, After Afffair, FM Jam Crew,  naveo je na svom FB profilu Nedim Lipa inicijator festivala Desant na Jajce.

Ove godine se očekuje veliki broj domaćih i stranih turista, a organizator se nadaju da će i druge općine u BiH pratiti sličan primjer razvoja svojih lokalnih zajednica.

Promotivnu kampanju “Doživi ljeto u Jajcu” realizira JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca uz podršku Općine Jajce, a u suradnji sa Sarajevo Film Festivalom, inicijativom „Odmori u BiH“ i USAID-ovim projektom Turizam (Tourism).

 

 

(Jajce Online)

 

 

 

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U okviru projekta “Dani cirkularne ekonomije 2023.” , a kojeg implementira Centar za obrazovanje...

Uspješna akcija u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga izvedena je nedavno na području Jajca,...

NK GOŠK iz Gabele i FK Krupa u regularnom dijelu sezone Prve lige FBiH...

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica govorio je za Klix.ba o sigurnosnoj situaciji...

Samo u protekle četiri godine našu zemlju napustilo je šest i po hiljada profesionalnih...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Azeminu Šipragu iz Travnika koja ima rak dojke...