Dominacija predpionira i pionira; juniori u neizvjesnom susretu poraženi

U okviru VI kola Lige mladih SBK/KSB naše selekcije su ugostile ekipu KK “Iskra” Bugojno i upisali dvije pobjede i jedan poraz.

Prvu utakmicu u gradskoj dvorani odigrali su najmlađi košarkaši, predpioniri. Odlična utakmica u kojoj su naši dječaci pokazali potpunu dominaciju. Od samog početka odlična atmosfera, timska igra ali i sjajno izdanje pojedinaca rezultirali su velikim slavljem rezultatom 56:22 i prvom pobjedom u ovoj sezoni. Bravo dječaci!

Ekipu je predvodio Dramac sa 29 poena a svoj učinak su pridodali i Crnoja 15p, Glamočić Arnes 8p, Bevab 2p, Pilekić 2p. Ostatak ekipe također je odigrao sjajno te dao ogroman doprinos današnjem trijumfu!

U drugoj utakmici u dvoboj su ušle pionirske selekcije. Nakon pobjede u Novom Travniku, naši dečki imali su motiv više za još jedan trijumf.

Tako je i bilo; od prvog sudijskog zvižduka izabranici trenera Redžića nametnuli su svoju igru te kontrolisali susret tokom sve četiri dionice a nagrada za požrtvovanu igru stigla je pred kraj susreta, kada su naši momci ubacili 102. poen. Krajnji rezultat glasio je 102:40 u korist naše ekipe.

Najdominantniji u našoj ekipi bili su sjajni Hodžić sa 40 poena, Poričanin 10p, Jurić 11p, Dunin 17p, Halilović 9p, Julardžija 6p, Dramac 5p, Petrović 2p, Mecavica 2p.

Posljednje košarkaško izdanje današnjeg dana pružile su juniorske selekcije. Zaista jedna neizvjesna i napeta utakmica do samog kraja. U prvoj četvrtini postignuto je ukupno 16 poena, što je nagovijestilo kakav će ovo susret biti. Dosta grešaka s obje strane koje nisu dozvoljavale veliku rezultatsku prednost. Ipak, bolji odgovor u ovoj utakmici dala je selekcija iz Bugojna te na kraju slavila rezultatom 44:53.

Istakli su se Durek 9p, Krak 8p, Bogić 7p, Baković 7p, Glamočić 6p, Imamović 4p, Bagarić 1p.

Čestitamo našim košarkašima na ostvarenim pobjedama. Također čestitke i gostujućoj ekipi na ostavrenoj pobjedi. Hvala na fer i korektnoj igri. Sljedeće kolo gostujemo kod selekcija KK “Bersellum” Turbe. IDEMO DALJE!

 

(kkvodopad)