Dominacija mladih Jajčana Ivana i Zvonimira Crnoje u Neumu

Podijeli članak:

U hotelu “Zenit” u Neumu od 28. do 30. aprila/travnja 2023. godine održano je prvenstvo Šahovskog saveza Herceg-Bosne, koje je privuklo mnoge ljubitelje šaha i natjecatelje i koji su se borili za titulu prvaka, piše Jajce Online.

Predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne, gospodin Željko Bogut, otvorio je prvenstvo i pozdravio sve goste i ljubitelje šaha. Pobjednici u svakoj kategoriji stekli su titulu prvaka Šahovskog saveza Herceg-Bosne, a četiri najuspješnija natjecatelja u svim kategorijama stekli su pravo sudjelovanja na kadetskom, odnosno juniorskom prvenstvu ŠU BiH.

U seniorksom dijelu nastupilo je 12 klubova koji su odigrali po Švicarskom sustavu u 5 kola s tempom igre 1 sat po igraču, uz primjenu pravila FIDE. Igrali su u sastavu: 4 seniora (uz 2 rezerve). Pojedinačni rezultati će biti obračunati i prijavljeni za lokalnu rejting listu Šahovskog saveza Herceg-Bosne.

Na šestu poziciju plasirala se ekipa ŠK „Jajce“, a za ekipu su nastupili Adin Tatarević, Josip Maričić, Željko Lukić i Jozo Crnoja.

Sudačke poslove obavljali su DA Blago Vukoja, DA Stanko Ćurčić i ŽA Darko Jozić.

Uz seniorski dio, održano je i 21. kadetsko i 23. juniorsko prvenstvo, na kojima je sudjelovalo ukupno 1 juniorka, 3 juniora, 15 kadetkinja i 56 kadeta. Tempo igre bio je 30 minuta po igraču, odnosno 1 sat za cijelu partiju.

U skupini uzrasta do 12 godina, kadet Ivan Crnoja dominirao je sa stopostotnim učinkom od sedam pobjeda u sedam kola, u konkurenciji 10 igrača. Izvanredan rezultat ostvario je i kadet Matija Crnoja koji se plasirao na 5. mjesto sa 4 osvojena poena u sedam kola.

U skupini uzrasta do 14 godina kadet Zvonimir Crnoja je također uvjerljivo osvojio prvo mjesto sa 6,5
osvojenih poena u 7 kola, u konkurenciji 11 igrača, a Nikola Crnoja u skupini do 10 godina zauzeo je
6. mjesto sa 3,5 osvojenih poena u 7 kola.

Sudačke poslove na kadetskom i juniorskom prvenstvu obavljali su DA Tihomir Marić, DA Vjekoslav Živković i Jozo Crnoja.

Ovo prvenstvo pokazalo je veliki talenat i trud mladih šahista koji su se borili za svoje mjesto pod suncem. Zahvaljujući organizaciji Šahovskog saveza Herceg-Bosne, prvenstvo je proteklo bez poteškoća i pružilo je natjecateljima i gledateljima pravu sportsku poslasticu.

Nadamo se da će se ovakva natjecanja nastaviti organizirati u budućnosti kako bi se potaknuo razvoj šaha u regiji te pružila prilika mladim igračima da pokažu svoj talenat i steknu iskustvo u natjecateljskom šahu.

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Slavni glumac Serhio Kalderon preminuo je u 77. godini. Holivudska zvijezda, poznat po svom...

Osnovna ogledna škola Vladislav Ribnikar će ostati škola, odlučila je danas Vlada Srbije.

Reprezentativcu Bosne i Hercegovine Anelu Ahmedhodžiću od danas je dodatno skočila vrijednost na specijaliziranom...

Za srijedu, 7.6.2023. godine, zakazana je 16. redovna sjednica Općinskog vijeća Jajce. Sjednica će...

Povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine, Općina Jajce, uz podršku Misije OSCE-a u BiH...

Adnan Spahić, brat mlade doktorice Azre Spahić, koja je u petak, 26. maja, smrtno...