Dominacija jajačkih odbojkašica u SBK-u

Podijeli članak:

U srijedu, 26. travnja 2023. godine, u organizaciji Odbojkaškog kluba “Busovača” i Odbojkaškog saveza SBK/KSB, odigran je Final Four za prvaka Srednjobosanskog kantona u predpionirskoj selekciji.

Najbolje četiri ekipe u kantonu, Odbojkaški klub “Kaćuni” iz Kaćuna, Odbojkaški klub “Nansen-Jajce” iz Jajca, Odbojkaški klub “Time Out” Jajce i Odbojkaški klub “Busovača” iz Busovače, odmjerile su snage u utakmicama polufinala, utakmice za 3. mjesto te finalnoj utakmici.

U polufinalnim utakmicama OK “Time out” nije uspio nadvisiti OK “Kaćuni”, dok je OK “Nansen-Jajce” izborio pobjedu nad OK “Busovača”. U utakmici za 3. mjesto, OK “Time out” bio je prejak za OK “Busovača” te je zasluženo osvojio brončanu medalju.

U finalnoj utakmici, OK “Jajce-Nansen” i OK “Kaćuni” pružili su izvrsnu igru u kojoj je OK “Jajce-Nansen” slavio pobjedu s rezultatom 2:1 te osvojio zlatnu medalju i titulu prvaka Srednjobosanskog kantona u predpionirskoj selekciji.

Najbolji bloker SBK je bila igračica Ilma Žužić iz OK “Time Out”, kojoj se ovim putem čestitamo na izvrsnom uspjehu i želimo joj uspješnu karijeru u budućnosti.

Organizatorima, predvođenim trenerom Draganom Lovrićem, zahvaljujemo na izvrsnoj organizaciji turnira, a svim igračicama čestitamo na fer i korektnoj igri, borbi i zalaganju koje su pokazale tijekom cijelog turnira.

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Slavni glumac Serhio Kalderon preminuo je u 77. godini. Holivudska zvijezda, poznat po svom...

Osnovna ogledna škola Vladislav Ribnikar će ostati škola, odlučila je danas Vlada Srbije.

Reprezentativcu Bosne i Hercegovine Anelu Ahmedhodžiću od danas je dodatno skočila vrijednost na specijaliziranom...

Za srijedu, 7.6.2023. godine, zakazana je 16. redovna sjednica Općinskog vijeća Jajce. Sjednica će...

Povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine, Općina Jajce, uz podršku Misije OSCE-a u BiH...

Adnan Spahić, brat mlade doktorice Azre Spahić, koja je u petak, 26. maja, smrtno...