Search
Close this search box.

Đokovićeva posjeta Jajcu: Reklama koju nijedna marketinška kampanja ne može nadmašiti

Podijeli članak:

Kada jedan od najvećih tenisera i sportista svih vremena posjeti neko turističko mjesto, to je reklama koju nijedna marketinška kampanja ne može nadmašiti. Novak Đoković je jučer posjetio Jajce, grad svjetlosti, kamena i vode u Bosni i Hercegovini, a brojni mediji pišu o njegovoj posjeti, piše Jajce Online.

Ipak, ono što je važno napomenuti je da Đoković nije došao u Jajce kao zvijezda, već kao ljubitelj prirode i ribolova. Želio je da se opusti i provede vrijeme sa strastvenim ribolovcem Sanjinom Hasićem, članom Sportskog ribolovnog društva “Zlatovčica” Jajce, a njegova želja mu je i ispunjena.

Također, Đoković je boravio u vikendici Ismeta Popaje Cunija gdje je uživao u predivnom pogledu na Plivska jezera i ribljim specijalitetima. Osim toga obišao je i Jukebox bar koji se nalazi uz samu obalu jezera.

Svojom posjetom, Đoković je pokazao koliko su Plivska jezera, ali i druga turistička mjesta u Bosni i Hercegovini vrijedna pažnje. Mnogi ljudi u zemlji nisu svjesni koliko bi brojna turistička mjesta platila da ih posjeti svjetski poznato ime kao što je Đoković. Međutim, kada se takva osoba pojavi na nekom mjestu, to stvara ogromnu pozitivnu reklamu za tu lokaciju.

Jajce, grad koji ima bogatu historiju, prirodnu i kulturnu baštinu, ima još mnogo toga da ponudi turistima.

Ipak, kako bi se to otkrilo svijetu, potrebno je uložiti mnogo više napora u razvoj turizma u ovom gradu i drugim turističkim destinacijama u Bosni i Hercegovini. Tek kada se to učini, neće biti neobično da poznate osobe dolaze u posjetu i uživaju u svim blagodatima koje ove lokacije pružaju.

Kao što kažu mještani Jajca, “Ko se jednom Plive napije, on se vraća vječno”.

Nadamo se da će se Novak Đoković ponovo vratiti u Jajce i uživati u ribolovu, ribljim specijalitetima i nezaboravnom zalasku sunca iznad Plivskih jezera. Ali, također se nadamo da će ova posjeta poslužiti kao poziv svima koji još nisu posjetili ovo prelijepo mjesto da to učine i otkriju sve čari koje ono pruža.

Najbolji reket svijeta je došao u tišini, a isto tako i napustio kraljevski grad koji šapuće historiju, čuva kosti kralja i prkosi vremenu.

Podsjećamo, posjeta Novaka Đokovića upriličena je nakon poraza četvrtfinalu ATP turnira u Banjoj Luci od Dušana Lajovića,

 

 

(Jajce Online)

 

 

 

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Prema Izvještaju State Departmenta o trgovini ljudima za 2023. godinu Bosna i Hercegovina (BiH)...

Čini se da je postalo ustaljena praksa to da se u svakom izbornom ciklusu...

U vremenu ekonomskih neizvijesnosti i rapidnih promjena na tržištu, pitanje u šta uložiti novac...

Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je protiv Italije u u posljednjem trećem kolu grupe B,...

Proteklog vikenda, članice Ženskog odbojkaškog kluba “Jajce-Nansen” priredile su svečanost u Gradskoj sportskoj dvorani...

Fudbaleri Hrvatske odigrali su neriješeno sa Italijom 1:1 u posljednjem kolu grupne faze Evropskog...