Dodik se ne želi izjasniti o angažmanu OSBiH za pružanje pomoći u kampu Lipa

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik tokom cjelodnevne telefonske sjednice Predsjedništva nije se želio izjasniti o prijedlogu člana Predsjedništva Željka Komšića da se od Vijeća ministara BiH zatraži izvještaj o doniranim sredstvima, u opremi i novcu, za potrebe pomoći izbjeglicama, azilantima i migrantima u BiH od Evropske unije i ostalih međunarodnih i domaćih organizacija za prošlu godinu.

Iz Komšićevog kabineta je saopćeno da je on zatražio da se prilikom izvršenja te obaveze posebno iskažu izdvajanja vršena od institucija iz BiH, entiteta, kantona, gradova i općina, a Predsjedništvo BiH bi zadužilo Vijeće ministara da izvještaj o ukupno utrošenim sredstvima dostavi u roku 15 dana.

Također, kako se navodi, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ne želi ni da se izjasni o prijedlogu angažmana Oružanih snaga BiH na pružanju pomoći civilnim organima na području Grada Bihaća.

Prijedlog se odnosi na privremeno angažiranje inženjerskih jedinica Oružanih snaga BiH na sanaciji pristupnog puta u dužini 4.000 metara i širine četiri metra na području kampa Lipa, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

BHRT