Dodik čestitao Međunarodni dan žena: Žene su stub porodice i cijelog društva

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim ženama Međunarodni dan žena, 8. mart, poželjevši da im taj, kao i svaki dan u godini donese radost, sreću, te lični, porodični i profesionalni uspjeh.

Dodik je naglasio da su žene stub porodice i cijelog društva i da je ta njihova uloga neprocjenjiva, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

“Zbog toga, svaki dan, a ne samo 8. marta, ženama treba odati priznanje i poštovati ih kao majke, supruge, kolege, vrijedne i odgovorne na svim poslovima rukovodioca i političara koji su im povjereni. Ljubav i podrška žene mnogo znači u svakodnevnom životu i radu i stoga treba cijeniti i poštovati njihovo postojanje i doprinos koje daju na unapređenju života”, rekao je Dodik.

On je naglasio da institucije treba da rade na poboljšanju položaja žena i uklanjanju bilo kakvog oblika diskriminacije u društvu.

“Posebno me raduje činjenica da u našem društvu sve više žena obavlja značajne i odgovorne funkcije. Svi zajedno im dugujemo veliku zahvalnost za njihovo aktivno učešće u stvaranju boljih uslova za život”, poručio je Dodik u čestitki.

BHRT