Dodijeljene diplome polaznicima škole Kur'ana džemata Vlasinje

Podijeli članak:

Održani su završni ispiti i dodijeljene diplome polaznicima škole Kur'ana džemata Vlasinje u 2021/2022. školskoj godini. Ilhan-ef. Šabić, imam, hatib i muallim u džematu Vlasinje, zajedno sa svojim polaznicima iskoristio je prestanak pandemijakih ograničenja te je, osim briljantnih rezultata na mektebskim takmičenjima i završnim mektebskim ispitima, briljirao sa halkom Kur'ana koju pohađa trideset polaznika.

Važno je, također, istaći da je ovo jedina halka Kur'ana na području MIZ Jajce koju pohađaju polaznici mekteba u okviru Škole Kur'ana Ebu Bekr Es-Siddik na području Medžlisa IZ Jajce. Od ukupnog broja upisanih u mektebu, 75 posto mekteblija pohađa Školu Kur'ana. Redovnost u mektebu i na halkama Kur'ana je gotovo stoprocentna i sve koji odsustvuju roditelji opravdaju izostanak muallimu.

Protekla mektebska godina biće krunisana hatmenskim dovama početkom mjeseca augusta gdje se džemat i mekteblije pripremaju za nezapamćen događaj u džematu Vlasinje. Koordinator Škole Kur'ana Emin-ef. Duranović je, pohvalivši prisutne, istakao i napomenuo da će polaznici najbolje sačuvati hifz naučenih kratkih sura redovnim obavljanjem pet dnevnih namaza.

 

 

(MIZ Jajce)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Norveški teniser Kasper Rud plasirao se u finale Rolan Garosa, drugu godinu zaredom i...

Državljanin BiH (45) na privremenom radu u Austriji stradao je jutros u nesreći koja...

U prvom kvartalu ove godine, Jajce je doživio razne demografske događaje koji su utjecali...

U Mugli, jednoj od najpopularnijih primorskih destinacija u Turskoj, ovog ljeta očekuju veliki broj...

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Luka Menalo zaplovio je danas u bračne vode sa svojom...

Jajački Kraljevi su u sezoni 2022/2023 nastupali sa šest različitih selekcija i odigrali 111...