Search
Close this search box.

Dodijeljene diplome polaznicima škole Kur'ana džemata Vlasinje

Podijeli članak:

Održani su završni ispiti i dodijeljene diplome polaznicima škole Kur'ana džemata Vlasinje u 2021/2022. školskoj godini. Ilhan-ef. Šabić, imam, hatib i muallim u džematu Vlasinje, zajedno sa svojim polaznicima iskoristio je prestanak pandemijakih ograničenja te je, osim briljantnih rezultata na mektebskim takmičenjima i završnim mektebskim ispitima, briljirao sa halkom Kur'ana koju pohađa trideset polaznika.

Važno je, također, istaći da je ovo jedina halka Kur'ana na području MIZ Jajce koju pohađaju polaznici mekteba u okviru Škole Kur'ana Ebu Bekr Es-Siddik na području Medžlisa IZ Jajce. Od ukupnog broja upisanih u mektebu, 75 posto mekteblija pohađa Školu Kur'ana. Redovnost u mektebu i na halkama Kur'ana je gotovo stoprocentna i sve koji odsustvuju roditelji opravdaju izostanak muallimu.

Protekla mektebska godina biće krunisana hatmenskim dovama početkom mjeseca augusta gdje se džemat i mekteblije pripremaju za nezapamćen događaj u džematu Vlasinje. Koordinator Škole Kur'ana Emin-ef. Duranović je, pohvalivši prisutne, istakao i napomenuo da će polaznici najbolje sačuvati hifz naučenih kratkih sura redovnim obavljanjem pet dnevnih namaza.

 

 

(MIZ Jajce)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Prema Izvještaju State Departmenta o trgovini ljudima za 2023. godinu Bosna i Hercegovina (BiH)...

Čini se da je postalo ustaljena praksa to da se u svakom izbornom ciklusu...

U vremenu ekonomskih neizvijesnosti i rapidnih promjena na tržištu, pitanje u šta uložiti novac...

Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je protiv Italije u u posljednjem trećem kolu grupe B,...

Proteklog vikenda, članice Ženskog odbojkaškog kluba “Jajce-Nansen” priredile su svečanost u Gradskoj sportskoj dvorani...

Fudbaleri Hrvatske odigrali su neriješeno sa Italijom 1:1 u posljednjem kolu grupne faze Evropskog...