Dlegacija OO SDP BiH Jajce sa predsjednikom Nikšićem

Podijeli članak:

Delegacija Općinskog odbora SDP-a BiH Jajce je u centrali SDP-a BiH u Sarajevu održala sastanak s predsjednikom SDP-a BiH Nikšićem. Sastanku je prisustvovao i generalni sekretar SDP-a BiH Elvir Karajbić.
Delegaciju je predvodila Edina Kurt, predsjednica Općinskog odbora SDP BiH Jajce, koja je prezentirala stranačke aktivnosti na području općine Jajce.

Na sastanku je razgovarano i o proteklim Općinskim izborima u BiH, gdje je delegacija iz Jajca izrazila zadovoljstvo zbog izbornog rezultata, koji je bolji nego ranijih godina.
Delegacija je također potvrdila i očekivanja kako će se njihov rad vrednovati od strane centrale, te podržavati u daljnjim aktivnostima.

Također, razgovarano je i o aktuelnoj političkoj situaciji u Jajcu i Srednjobosanskom kantonu, gdje su većinu i na općinskom i na kantonalnom nivou formirale SDA i HDZ BiH, te aktivnostima za predstojeće Opće izbore.

Predsjednik Nikšić osvrnuo se na sve aktualne teme, izrazivši zadovoljstvo postignutim rezultatom, te je dao punu podršku delegaciji SDP-a BiH Jajce i predsjednici Kurt oko svih prezentiranih aktivnosti.

Dogovorene su posjete čelnih ljudi SDP-a BiH određenim aktivnostima koje budu organizovane od OO SDP Jajce u narednim mjesecima.

 

 

(SDP Jajce)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Slavni glumac Serhio Kalderon preminuo je u 77. godini. Holivudska zvijezda, poznat po svom...

Osnovna ogledna škola Vladislav Ribnikar će ostati škola, odlučila je danas Vlada Srbije.

Reprezentativcu Bosne i Hercegovine Anelu Ahmedhodžiću od danas je dodatno skočila vrijednost na specijaliziranom...

Za srijedu, 7.6.2023. godine, zakazana je 16. redovna sjednica Općinskog vijeća Jajce. Sjednica će...

Povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine, Općina Jajce, uz podršku Misije OSCE-a u BiH...

Adnan Spahić, brat mlade doktorice Azre Spahić, koja je u petak, 26. maja, smrtno...