Đumić: Sačuvati mrežu u tri od posljednje četiri utakmice važno je za cijeli tim, ne samo za mene

Dario Đumić, 29-godišnji bosanskohercegovački stoper, standardan je u redovima nizozemskog Twentea od kada se u potpunosti oporavio od povrede zadnje lože.

Dario Đumić, 29-godišnji bosanskohercegovački stoper, standardan je u redovima nizozemskog Twentea od kada se u potpunosti oporavio od povrede zadnje lože.

Iskusni bh. defanzivac pred kraj prošlog prelaznog roka došao je u Twente iz Utrechta, a u razgovoru za klupski TV imao je samo riječi hvale za klub iz Enšedea.

“Sjajan klub, dobri saigrači i sve je OK. Stručni štab je također dobar. Imam dobar odnos sa svima”, rekao je Đumić na početku razgovora za Twente TV.

Đumić je među najiskusnijim fudbalerima u Twenteu i jedan je od lidera ove ekipe, u kojoj su brojni mladi fudbaleri.

“Sviđaju mi se mladi fudbaleri ovdje. Gladni su i žele da uče. Imaju kvalitet”, istakao je 29-godišnji stoper.

Twente je u tri od posljednje četiri utakmice nizozemskog prvenstva uspio sačuvati svoju mrežu, a za to velike zasluge ima i Đumić.

“Ne samo za mene, to je važno za cijeli tim. Ako sačuvamo svoju mrežu, lakše je pobijediti utakmice, jer u tom slučaju moramo postići samo jedan pogodak. Naravno, za defanzivca je to glavni posao – da ne dopusti protivniku da postigne gol. Tri “clean sheeta” od četiri utakmice nije loše”, rekao je fudbaler koji ima pet nastupa za reprezentaciju BiH i jedan pogodak na svom kontu.

U prošlom kolu nizozemskog prvenstva klub iz Enšedea slavio je na veoma teškom gostovanju kod Vitessea (0:2).

“Uvijek je lijepo pobijediti. Posebno kada ste duže bez pobjede. Odličan osjećaj, posebno pobijediti na gostovanju protiv veoma dobrog tima. Bilo je fantastično”, istakao je bh. stoper.

Narednu utakmicu Twente igra na svom terenu, ali ih očekuje još jedna težak protivnik – Feyenoord.

“To je dobar tim. Očekujem tešku utakmicu. Igramo kod kuće, ali oni su sjajni. Imaju kvalitet na svim pozicijama. Bit će teška utakmica, ali i mi imamo kvalitet, tako da sam optimističan”, dodao je Đumić.

Đumić je ove sezone odigrao 13 utakmica u najvišem rangu holandskog fudbala i postigao jedan pogodak, a upisao je i jedan nastup u Kupu Nizozemske, a upravo na tom susretu je i zadobio pomenutu povredu zadnje lože.

KOMENTARI