Search
Close this search box.

Djevojka živjela sa tri leša u kući, htjela da pokupi novac!

Podijeli članak:

Poštar je pronašao tijela dvije žene u kući u Vasluju na istoku Rumunije, međutim, dok je policija tokom istrage pretresala objekat u jednoj od prostorija zatekla je kosti umotane u ćebe. Otkriveno je da posmrtni ostaci pripadaju unuku (28) preminule starice Radu koji je nestao prije četiri godine.

Ubistvo ili nesreća? To pitanje ne silazi sa usana mještana nakon što je u kući otkriveno treće tijelo. “Gradonačelnik je prošle nedjelje poslao nekoga u kuću žena da sazna da li je sve u redu zato što nisu viđene nekoliko dana, a činilo se da nisu ni zapalile vatru u kući cele prošle nedjelje. Došle su komšije koje su razgovarale sa njima. Žene su tražile da ih ostave na miru rekavši da je sve u redu” – javlja reporterka Observera.

Lokalnog poštara, međutim, priča nije prevarila kad je došao da uruči starici penziju. Кad je Loredana, unuka jedne od starica, izašla na kapiju sa dokumentima svoje bake da pokupi njenu penziju, osjetio je miris truleži i odmah ušao u kuću. Tamo je otkrio tela starice (82) i njene ćerke (55). Iznenadnom smrću dvije žene, međutim, izašla je na videlo tajna koju je čuvala porodica.

Treće tijelo, raspadnuto i umotano u ćebe, pripadalo je Radu, staričinom nećaku i Loredaninom bratu, za koga komšije tvrde da ga nisu vidjeli godinama. “Taj dječak se nalazio u kući četiri godine. Dale su mu da nešto popije ili su ga udarile nečim u glavu i ubile” – navodi jedan mještanin i dodaje da članovi porodice nisu bili mentalno zdravi.

Mladić je nestao 2021. godine. Radu je bolovao od mentalne bolesti kao i njegova sestra Loredana koja sad ima 26 godina. Kad su mještani i nadležni počeli da postavljaju pitanja starica (82) je imala spremno objašnjenje. “Govorila je da nije kod kuće i da ga je sveštenik odveo u Jaši” – navodi jedan od mještana.

Gradonačelnik Mihaj Moramu navodi da je starica socijalnim službama stalno govorila da je mladić odsutan. “Nekada je govorila da je u bolnici dok je drugi put tvrdila da je u manastiru” – navodi gradonačelnik.

Sva tri tijela su prevezena u bolnicu gde će ljekari utvrditi uzrok smrti. Za sada se vjeruje da su se žene ugušile ugljenmonoksidom.

Loredana je nakon otkrivanja užasa u kući hospitalizovana na odjeljenju psihijatrije. Policija je pokrenula krivični postupak za ubistvo iz nehata i nastavlja istragu.

 

 

(Mondo/Kurir)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka