Search
Close this search box.

Djevojka svaki dan jede samo meso: Pogledajte kako je to uticalo na njeno zdravlje

Podijeli članak:

Sve je više onih koji se odlučuju za dijetu mesoždera, a jedna od poznatih zagovornica je Mikhaila Peterson, kći poznatog psihologa Jordana Petersona, čiji su kontroverzni stavove o muško-ženskim odnosima dobro poznati javnosti.

Mikhaila, koja je provela šest godina na liječenju na privatnoj klinici u Beogradu, nedavno je izazvala pažnju svojim neobičnim prehrambenim navikama.

U nedavnom gostovanju u emisiji Piersa Morgana, otkrila je svoju rutinu koja uključuje isključivo meso – “za doručak, ručak, večeru, ponekad uz dodatak supe”. Na pitanje o povrću, odgovara jednostavno: “Ne”. Isti odgovor daje i za umake i priloge.

Piers je iznenađeno komentirao: “Samo meso? Šest godina? Izgledaš veoma zdravo! Šta kažu doktori o takvoj prehrani?” Na što je Mikaila odgovorila: “Zavisi od doktora, ali uglavnom mi kažu: ‘Znaš, ti bi već trebala biti mrtva!’ Kad sam bila tinejdžer, nisam mogla ustati iz kreveta.

Zamijenili su mi kuk i članak. Nisam mogla hodati. Dakle, mislim, moja početna tačka je ‘skoro mrtav’, u poređenju s tim, ovo je sjajno. Sada se osjećam bolje nego ikad.”

Mikhaila, koja već godinama vodi blog “Don't eat it”, otkriva da boluje od teške autoimune bolesti, što je bila njena motivacija za promjenu prehrambenih navika.

Uprkos primjedbama o visokim troškovima njene prehrane, većina podržava Mikhailu, znajući da je njena dijeta nužna zbog autoimunog artritisa koji pogađa njeno zdravlje, piše Klik.hr.

Blog Mikhaila “Don't eat it” prati njenu borbu s autoimunim artritisom koji ju je gotovo onesposobio u tinejdžerskim godinama. Njeno istraživanje pokazalo je da njeno tijelo reagira pozitivno na prehranu temeljenu na mesu i vodi, čime je oblikovala svoj životni stil.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka