Search
Close this search box.

Djevojčicu (11) iz Jajca napao pas lutalica

Podijeli članak:

Problemi sa psima lutalicama zajednički su za veliki broj sredina u Bosni i Hercegovini. Iako se čine ogromni napori, problemi se ne smanjuju, čak prevlađuje utisak da u gradovima i selima nikada nije bilo više pasa koji su prepušteni ulicama. Opština Jajce po tome nije izuzetak.

Iako mnogi građani tvrde da su ovi psi miroljubivi, napad psa na djevojčicu dokazuje suprotno, iako se ne može i ne smije generalizirati.

Jedan takav napad se dogodio jučer u večernjim satima u naselju Pijavice.

– Sinoć oko 20 sati dva psa ničim izazvani napali su moju kćerku od 11 godina koja se vraćala s treninga karatea. Sva sreća pa sam je čekao u automobilu i mogao sam brzo odreagovati da ne bude većih posljedica. Ali, opet dok sam došao do nje, jedan pas je uspio da je ujede za nogu. Odvezao sam dijete do Hitne pomoći, a prije toga sam pozvao pripadnike PU Jajce. Još uvijek čekam da dam izjavu po pitanju ovoga slučaja, jer rečeno mi je da će me pozvati, rekao ja zabrinuti otac Š.S.

Nedavno se na našu stranicu javila zabrinuta majka koja je imala sličan problem sa svojom kćerkom, a od napada pasa nisu pošteđeni ni stariji. Osim što gravitiraju po centru grada, psi su sve više prisutni pored škola, vrtića i naselja…

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka