Djelatnice OŠ “13. rujan” Jajce u posjetu Školskim sestrama franjevkama

U organizaciji ravnateljice Osnovne škole “13. rujan” Jajce Ive Ladan, djelatnice te škole posjetile su 8. siječnja 2021. godine Školske sestre franjevke u njihovoj provincijalnoj kući u Sarajevu (Bjelave 85).

Jedan od razloga posjeta bio je dugogodišnje prijateljstvo djelatnica sa s. Lidijom Jurišić i s. Ljubicom Stjepanović, bivšim djelatnicama škole “13. rujan”. Sestre su, zajedno s provincijskom predstojnicom s. Katom Karadža, srdačno dočekale goste, uslijedilo je ugodno druženje uz kavu i kolače. Uz smijeh i malu dozu sjete prepričavali  su se mnogi zajednički trenuci i anegdote.

Providnost Božja je uvjek na djelu pa tako i u ovom susretu: uz djelatnice, sestre je posjetila i gospođa Marica Filipović sa sinom i kćerkom, u želji da pogledaju i Spomen sobu na čijoj postavci je osobno radila. Svi zajedno učinili su dan radosnijim budući da je toga dana s. Lidija slavila i svojih 60 godina života.

Nakon ugodnih razgovora i osvježenja, djelatnice su posjetile kućnu kapelu posvećenu Prečistom Srcu Marijinu gdje im je s. Lidija govorila o njezinom liturgisjko-umjetničkom značenju. Zajedno se otpjevale jednu božićnu pjesmu te se uputile u Spomen sobu „Vrlo mi je mila moja baština“. Uz kratko tumačenje postavke sobe, gošće su sa zanimanjem razgledale postavljene eksponate iz povjesti Provincije kao i ostavštine sestara.

Svoj posjet sestrama u Sarajevu zaokružile su uživanjem u šetnji ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Sa sobom su, kažu, ponijeli pregršt divnih dojmova. Ravnateljica škole gđa Iva izrazila je riječi zahvalnosti za ovaj lijepo organiziran susret, uz želju da se u što skorije vrijeme opet vide – u Sarajevu ili Jajcu.

 

 

(redovnistvo.ba/Ana-Marija Marčeta)