Djed Božičnjak posjetio JU Opću bolnicu Jajce

Svako vrijeme, godina, nosi nešto svoje, bilo da je to bijeda ili sjaj, dobro ili loše ili nešto drugo. Ako na izmaku ove 2020. godine pogledamo unatrag većina će reći, da nam je ova godina bila jako loša, ako ne i najgora.

Ako pogledamo unatrag iz pozicije zdravstvenog radnika, i kako nas je naša okolina doživljavala, opet vidimo raznolikosti, prvo su nas bojažljivo gledali i pitali sve o koronavirusu, onda su nam pljeskali, pa su nas na kraju optuživali i osuđivali, bili smo i heroji i lažljivci, za neke i lopovi. A mi zdravstveni radnici, radili smo svoj posao, morali smo brzo učiti, još brže djelovati kako bismo se borili, s nečim novim i nepoznatim, kako bismo liječili ljude od bolesti o kojoj nismo znali gotovo ništa.

Nažalost, ponekad unatoč našoj volji, ljubavi i predanosti radu, liječenje ne završi onako kako bismo mi htjeli i željeli, i onda kad se umorite od posla, kad ste žalosni, jer ne možete pomoći, a traže od vas pomoć, kad ste tužni, jer vas lažno optužuju, pojavi se taj neki svijetli trenutak koji poništi sve ono ružno i negativno oko vas.

Jedan takav trenutak, jedna humana gesta desila se proteklih dana u JU Opća bolnica Jajce.

Dvoje naših sugrađana, bračni par koji živi i radi u Beču, odlučili su nagraditi sve uposlene u bolnici, kao znak da su uz njih, da znaju kroz što sve prolaze u svom radu, da netko vidi i cijeni njihov trud i rad. Ivanka i Vinko Dramac darovali su u vidu božićnice svakog uposlenog u bolnici u Jajcu po 60 eura za 87 uposlenih radnika.

Reakcije među uposlenima su bile:“Posjetio nas je Djed Božićnjak!”

U ime kolektiva JU Opća bolnica Jajce i u svoje osobno ime od srca se zahvaljujem obitelji Dramac, koliko na novčanom daru, nemjerljivo više na spoznaji da netko misli na nas, da netko vidi, cijeni, i poštuje rad zdravstvenih djelatnika, a poruka svih je bila “Živi i zdravi bili vi i vaša obitelj”, poručio je ravnatelj JU Opća bolnica Jajce dr. Stipan Jezerčić.

 

(Jajce Online)