Dječak (13) ubio majku pred tek rođenom bebom

Podijeli članak:

Trinaestogodišnji dječak s Floride nazvao je broj za hitne slučajeve kako bi priznao da je nasmrt izbo svoju majku dok je spavala pored njegove dvije sedmice stare polusestre.

U izvještajima s mjesta ubistva navodi se da je nakon užasnog čina prijateljima slao fotografije horora koji je napravio, prenosi New York Post.

Derek Rosa suočen je s optužbom za ubistvo prvog stepena te će mu se suditi kao odrasloj osobi. U petak je bilo njegovo prvo sudsko ročište na kojem nije prisustvovao, već su se njegov otac i baka pojavili u njegovo ime.

Dječak je 12. oktobra nazvao Hitnu pomoć kako bi prijavio da je upravo ubio svoju majku u njihovoj kući u Hialeahu. Dispečeru je rekao da je fotografirao ubijenu majku Irenu Garciu (39) i fotografije poslao prijateljima.

“Fotografisao sam i prijateljima rekao što se dogodilo. Je li to loše?”, upitao je tokom telefonskog poziva.

Čuje se kako operaterka hitne službe pita: “Moram znati diše li vaša mama”, na što je on odgovorio: “Gospođo, ona je mrtva”, dodajući da je “krv po podu”. Glas mu je primjetno drhtav.

Rekao je da njegova novorođena sestra spava u svom krevetiću. Na pitanje je li joj naudio, odgovorio je: “Nisam je dirao. Nisam htio dirati svoju sestru.”

Tokom 18-minutnog razgovora, koji je završio kad je policija stigla u njegov dom, rekao je da je krv posvuda po podu.

Policajci su njegovu majku pronašli mrtvu u spavaćoj sobi pokraj krevetića u kojem je dijete staro 14 dana pronađeno nepovrijeđeno.

“Trenutno imam pištolj kod sebe. Htio sam se upucati, ali nisam mogao. U mojoj sobi je nož, a u dnevnoj pištolj”, čulo se na snimku puštenom u sudnici.

Jose Rosa, otac dječaka, rekao je da niko nije mogao ni zamisliti da će se ovako nešto dogoditi jer je njegov sin skromno i miroljubivo dijete, prenosi Jutarnji.hr.

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Nije se dalo Majklu Džordanu da i u Vašingtonu napravi uspjeh kao u Čikagu.

Sve je više onih koji se odlučuju za dijetu mesoždera, a jedna od poznatih...

U prekidu je odvijanje saobraćaja na putu Crna Rijeka-Jajce, zbog opasnosti od obrušavanja kamenja...

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić istakao je danas da bi uskoro trebalo da...

lumica Jelena Čvorović Paunović preminula je u 75. godini.

Ko je možda i imao sumnju, danas su mu Milorad Dodik i njegovi pajaci...