Dizajnerka enterijera otkrila pet stvari koje nikad ne bi imala u svojoj kući

Podijeli članak:

Poznata dizajnerka enterijera Bridžit Romanek podijelila je za Insajder nekoliko stvari koje nikad ne bi imala u svom domu, a s ovih pet smo u potpunosti saglasni.

Zbog kratkih zavjesa prostorija može da liči na bolničku sobu

Dizajnerka objašnjava kako kratke zavjese u prostoriji mogu stvoriti utisak sterilnosti. Kao bolju opciju predlaže zavjese koje blago padaju na pod.

Meko svjetlo za prijatniji enterijer

Bridžit Romanek kaže da bi trebalo izbjegavati jaku i oštru rasvjetu jer utiče na utisak u prostoru. Kaže kako u svom domu voli da koristi meku rasvjetu koja nalikuje svjetlu svijeće, a ponekad se zbog boje poigra i s neonskom rasvjetom.

Dalje od satenskih tkanina

Dizajnerka jednostavno kaže kako je saten u suprotnosti s elegancijom. “Svila i pliš su elegantnija alternativa koja pruža luksuzan utisak i izgled kroz teksturu i boje”, rekla je za Insajder.

Zaboravite na čupave tepihe

Prema riječima dizajnerke, ovo je trend na koji bi trebalo da zaboravimo i priklonimo se izborima kao što su svilenkasti, vuneni i tepisi od ratana.

U kuhinji preskočite bijeli frižider

Odabir aparata u kuhinji može imati i veliku dizajnersku ulogu, a Bridžit Romanek tvrdi da bijeli frižideri izgledaju jako zastarjelo.

“Podsjeća me na kuću moje bake, iako volim svoju baku i cijenim njenu kuću, to me ne nadahnjuje”, rekla je za Insajder. Kao alternativu predložila je ugradne frižidere za ujednačen izgled kuhinje.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U ponedjeljak 2. listopada 2023. godine u Velikoj dvorani općine Jajce održana je Izvještajna...

Nekadašnji bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Senad Lulić gostovao je u italijanskom podcastu Croquetas gdje je...

Informaciju da Agencija za lijekove ubrzava legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe objavio je na...

Pluralizam i demokratija u strankama? Da, ali ne u BIH. Predsjednici stranaka uglavnom se...

Marko I. (45) pomogao je Mirnesi S. (42) da ukrade 1,25 miliona eura od...

Svako spuštanje cijena u vrijeme kontinuiranih poskupljenja je dobro došlo. No, koliko će ono...