Divlja deponija nadomak Bratunca stvara velike probleme mještanima

Na samo jedan kilometar od centra Bratunca nalazi se divlja deponija. Mještani kažu da nakon zatvaranja stare gradske deponije radnici komunalnog preduzeća, ali i nepoznati pojedinci, svakodnevno dovoze smeće neposredno ispred njihovih domova. Tvrde da se sav otpad iz grada odlaže na ovoj lokaciji.

[embedded content]

Višegodišnje taloženje otpada narušilo je životnu sredinu i stvorilo brojne probleme stanovnicima Križevačke ulice. Zagađenje uzrokuje neprijatan miris, ali i zdravstvene probleme stanovnika.

“Ovde gospodo ima 37-38 djece od godine do deset i petnaest godina. Pogledajte, kako je zatvoren otpad u Jelovcima, sad je otvoreno ovde. Ružan je osjećaj, ako ja ne mogu izaći na terasu i popiti kafu kao čovjek”, kaže mještanin Jovo Milošević.

I mještanka Dragica Gvozdenović ističe da deponija utiče na zdravlje svih.

“Meni je doktor iz Beograda rekao kad sam odvela dijete doktoru, ima astmu, da dijete ima veliki rizik da oboli od astme ako živi blizu smetlišta”, priča Dragica.

Author U Opštini Bratunac obećavaju da će ova divlja deponija biti uklonjena.

“Ta deponija će se podhitno zatvoriti, jer imamo u planu da se radi uređenje korita rijeke Кriževice. Tako da, umjesto te deponije, građani mogu da očekuju jedno šetalište do rijeke Drine”, kaže načelnih Bratunca Srđan Rankić.

U preduzeću “Gradska čistoća Bratunac” u kojem je nedavno došlo do smjene uprave, bez komentara o divljoj deponiji.

BHRT