Search
Close this search box.

Direktoru tri godine robije jer je firmu oštetio za 160.000 KM

Podijeli članak:

Kantonalni sud u Bihaću osudio je Zihada Jašaragića (44), direktora privrednog društva društva “Safebus” iz Bosanske Krupe na tri godine zatvora zbog krivičnog djela zloupotrebe položaja, a Seada Patkovića (45) na jednu godinu zatvora zbog pomaganja u izvršenju tog krivičnog djela.

Jašaragiću je presuđeno da je iskoristio svoj službeni položaj tako što je u svojstvu zajmodavca, sa Patkovićem kao zajmoprimcem, zaključio ugovor o pozajmici kako bi imao pravni osnov za isplatu novčanog iznosa sa poslovnog računa firme.

U ugovoru je naznačeno da je Patković dužan novac vratiti u roku od 24 mjeseca, nakon čega je na njegov račun sa poslovnog računa privrednog društva “Safebus”  isplaćen novčani iznos od 160.000 maraka.

Potom je 8.januara 2019. godine s Patkovićem zaključio novi ugovor o pozajmici, kao fizičko lice i zajmoprimac, na osnovu kojeg je Patković njemu pozajmio novac, te ga uplatio na lični račun Jašaragića.

Na taj način je prouzrokovao štetu privrednom društvu “Safebus”, a sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u pomenutom iznosu. Presudom je od Jašaragića oduzeta i protivpravna imovinska korist u iznosu od 160.000 maraka.

 

 

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je protiv Italije u u posljednjem trećem kolu grupe B,...

Proteklog vikenda, članice Ženskog odbojkaškog kluba “Jajce-Nansen” priredile su svečanost u Gradskoj sportskoj dvorani...

Fudbaleri Hrvatske odigrali su neriješeno sa Italijom 1:1 u posljednjem kolu grupne faze Evropskog...

Španski nogometni reprezentativac Lamine Yamal ne može završiti utakmice na Euru koje počinju u...

Velikani dalmatinske pjesme Tomislav Bralić i klapa Intrade sinoć su po prvi put u karijeri održali...

Grad Jajce 28. juna otvara svoja vrata za glumce i ljubitelje pozorišta.