Jajce Online
BOSNA I HERCEGOVINAVIJESTI

Direktor izgorjele fabrike: Svi će ostati prijavljeni i na platnom spisku

Požar koji je jučer planuo u fabrici zvučne i toplotne izolacije Austroterm u Bihaću saniran je, ali uviđaj još nije počeo.

Teren je još vruć i čekamo da se stvore uvjeti kako bi policijski inspektori izišli na teren s ciljem utvrđivanja uzroka štete – rekao je Adnan Beganović, portparol Uprave Policije Unsko-sanskog kantona, javlja Anadolu Agency (AA).

– Proizvodni pogon sa pripadajućim strojevima, kao i skladišni prostor je u potpunosti uništen, jako velika šteta. U samoj proizvodnoj hali je bila velika količina gotovih poluproizvoda blokova i finalnih proizvoda, koji su bili spakirani za tržište – istakao je Drago Rimac, direktor Austrotherm BH d.o.o. .

PROČITAJTE JOŠ:   U Tuzli obilježeno 140 godina postojanja Sabornog hrama Uspenja Presvete Bogorodice

Ova fabrika pokrivala je potrebe tržišta u Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Hrvatskoj zbog čega će nakon istrage odmah krenuti u čišćenje kako bi osposobili makar upravnu zgradu i mogli funkcionirati na nivou Bosne i Hercegovine, ali i inozemstva.

– U proizvodnom pogonu obnova ili izgradnja nove zgrade trajat će vjerovatno duži period. Imamo veliku podršku naše uprave iz Austrije, ljudi koji su radili ostat će prijavljeni i biti na našem platnom spisku. I naši kupci neće ostati oštećeni, bez obzira što je fabrika stradala nedostatak ćemo nadoknaditi iz sestrinskih firmi iz Mađarske, Austrije i Srbije – objašnjava Rimac.

PROČITAJTE JOŠ:   Zapadni Balkan zero points, Ukrajina 12 points

Povezane vijesti

Kada će biti popis stanovništva u BiH: Država ostaje bez mladog i školovanog kadra, a zakon od 2019. na čekanju

admin

Objavljen javni poziv za finansiranje projekata općina i gradova

admin

Kavazović: Na izborima dajmo povjerenje onima koji će izdržati sve jači politički pritisak

admin