Detaljno objašnjenje iz Sheffileda o slučaju Ahmedhodžić: U BiH su od brda napravili planinu

Podijeli članak:

U detaljnoj izjavi trenera engleskog kluba Sheffield Uniteda Paula Heckingbottoma objašnjeno je zbog čega bh. nogometaš Anel Ahmedhodžić nije došao na okupljanje našu reprezentacije, a kako je rekao, o svom stanju ovaj štoper je razgovarao s tri osobe iz Nogometnog saveza BiH.

Ahmedhodžić se danas pojavio na treningu Sheffielda i bit će spreman za meč protiv Tottenhama, a problem je nastao jer naš igrač nije dopustio medicinskom timu naše reprezentacije da utvrdi njegovo zdravstveno stanje.

Naš igrač je ranije tvrdio da je zbog povrede odlučio ostati u Sheffieldu, ali i da je pravovremeno obavijestio sve one koji su trebali znati za povredu i njegovu odluku. To potvrđuje i izjava menadžera kluba, koji je detaljno objasnio o čemu se radi.

“Od brda su napravili planinu. Samo ću razjasniti jednu stvar: Anel je razgovarao s tri osobe iz Nogometnog saveza BiH koji su bili upućeni u situaciju. Na temelju njegovog prethodnog iskustva kada je bio odsutan zbog povrede i nije bio dobro zbrinut, odnosno onako kako bi želio i kako bismo željeli, znao je da nije spreman za igru. I mi smo znali da nije spreman za igru, pa je želio dobiti najbolji mogući tretman kako bi što prije oporavio i vratio se treninzima. Sada ga imamo nazad na terenu i spreman je za igru. Iako zna da nikada ne bih spriječio nikoga da igra za svoju zemlju, mislim da je postupio jako razumno i sam se brinuo da se što prije oporavi u ovim danima”, rekao je menadžer Sheffielda.

Nogometni savez BiH je ranije naglasio kako je iz Anelovog kluba Sheffield Uniteda dobio medicinski izvještaj koji govorio da povreda nije ozbiljnije prirode. Nakon toga, suspendovali su ga jer se nije odazvao pozivu, već je samoinicijativno odlučio da nije spreman za igru.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je narandžasto upozorenje za danas zbog obilnih padavina širom...

Jesen 2023. stiže u danas i to u 8.50 sati po srednjoevropskom vremenu.

Turistička zajednica općine Jajce 27. i 28. septembra obilježava Svjetski dan turizma.

Sudeći prema iskustvu iz perioda inflacije, nakon što gorivo ponovno bude skuplje – uslijedit...

Nermina Kovač je samohrana majka troje djece.

Zukan Helez, ministar odbrane BiH bio je večerašnji gost “Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem”...