Detalji stravičnog zločina koji je uznemirio BiH: Čovjek ubijen dok je spavao?

Policija je danas “okupirala” ovo inače mirno selo, na zemlji koja pripada obitelji Ramulj, gdje je ubijeni Dževad postavio tor i kamp kućicu, u kojoj je inače spavao i čuvao ovce, te u kojoj su ga našli mrtvog.

Kako je za portal “Drukciji.ba” ispričao Ćerim Ramulj, brat ubijenog Dževada, koji je jutros po dojavi otišao do kamp kućice, čitav prizor bio je stravičan.

“Kad sam ga vidio, bolje da ga nisam vidio. Našao ga je zet. Doletio sam tu kad sam vidio šta je nečovjek uradio, ne mogu shvatiti da to može napraviti ljudsko biće. Eno mu ovce tu, ima možda pet šest dana kako je tu ovce dovezao, ovo je inače naša zemlja. Šta će sad njegova obitelj, žena i četvero djece”, rekao je Ramulj.

Naime, kako su kazali brat i očevici, ubica je Dževadu pucao u glavu.

“Mora da ga je uhvatio na spavanju jer je samo glava bila otkrivena. Ovakvu tragediju selo ne pamti”, kazali su.

Ekipa za uviđaj brojala je ispred kamp kućice mjesta na kojima su se meci, najvjerojatnije rafalni hici iz automatske puške ispaljeni iz unutrašnjosti kamp kućice, odbijali od zemlju.

Obitelji Ramulj ovo je druga strašna tragedija koja se dogodila na gotovo identičan način.

“Još jednog brata izgubio sam 1986. godine na planini na području općine Bugojno, kad ga je čovjek isto tako iz puške ubio, i to isto u glavu. Posvađali su se jer su se naše i njegove ovce pomiješale. Služio je kaznu u Zenici, a pretpostavljam da bi neki takvi interesi, neki zijani, mogli biti i ovaj put u pitanju”, kazao je brat ubijenog.

Mještani Muholjića čitav dan u nevjerici obilaze mjesto ubojstva, a iz policije zasad su suzdržani u izjavama, s obzirom na to da je istraga tek započela i njen pravac još uvijek nije jasno vidljiv.

Tek je jasno da će sutra na Odjelu patologije JU Bolnica Travnik biti obavljena obdukcija koja će pokazati uzrok smrti, koji, prema izjavama očevidaca, neće biti teško utvrditi, navodi Drukciji.ba.

Izvor: haber.ba