Deschamps: BiH ima iskusnih fudbalera koji su na top nivou, ništa ne zamjeram Mbappeu

Uoči sutrašnje utakmice protiv Zmajeva na Grbavici, novinarima se na sarajevskom stadionu danas obratio selektor Trikolora Didier Deschamps.

Uoči sutrašnje utakmice protiv Zmajeva na Grbavici, novinarima se na sarajevskom stadionu danas obratio selektor Trikolora Didier Deschamps.

U uvodu je govorio o samom sastavu grupe D kvalifikacija za SP.

“Francuska i BiH su vjerovatno najbolje ekipe u grupi, dodao bih tu i Ukrajinu. Svakako se radi o teškoj grupi, a sigurno i da nas stoga sutra čeka teška utakmica. Naravno, mi imamo status favorita, jer ipak smo svjetski prvaci. Sutrašnji meč nije odlučujući ni za jednu ekipu, ali je veoma važan u ovim kvalifikacijama“.

Na pitanje o kvalitetima Zmajeva, Deschamps je odgovorio:

“U procesu su podmlađivanja ekipe, ali imaju i iskusnih igrača koji su na top nivou i koji igraju u snažnim ligama. Istina je i da su nedavno promijenili selektora. Analizirali smo njihovu igru u Finskoj, kao i njihovu odbranu. Ali, to opet ne mora ništa značiti, neke stvari se mogu promijeniti u odnosu na tu utakmicu upravo zbog toga što je novi selektor. Znam i da je selektor BiH pozitivan na Covid, želim mu brz oporavak. Mi ćemo se svakako sutra potruditi da što bolje odigramo i ostvarimo pobjedu.“

Također je istakao kako je zadovoljan igrama Comana i Dembelea, što je zanimalo francuske novinare. Zatim je govorio i o posljednjim partijama Kyliana Mbappea u dresu Francuske.

“Nisam baš previše zadovoljan, nije ni on zadovoljan utakmicom u Kazahstanu. Ali stvorio je dovoljno prilika, jednostavno je izostala realizacija. Svaki napadač ima takvih trenutaka, ne zamjeram mu ništa jer se zaista trudi. U svakom slučaju, bez njega ovo nije ista ekipa”.

KOMENTARI