Demant ZZJFBiH: Nismo dobili potrebnu dokumentaciju od veletrgovaca za nabavku vakcina

Zavod za javno zdravstvo FBiH napominje da nisu dobili potrebnu dokumentaciju od veletrgovaca MGM Farm d.o.o Kakanj i Krajinagroup, čime se još uvijek nisu stekli uslovi za potpisivanje ugovora sa Zavodom za javno zdravstvo Federacije BiH o nabavci vakcina.

Zavoid za javno zdravstvo FBiH poslaop je demant “netačnih informacija koje su se pojavile u javnosti, a u kojima se navodi da Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH na čelu s prim.dr Davorom Peharom ne želi potpisati ugovore za nabavku vakcina za potrebe Federacije BiH, kao i da je Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH taj koji je trebao odabrati veletrgovca koji će nabaviti vakcine”, koji prenosimo u cijelosti:

“Dana 08.03.2021. godine Vlada Federacije BiH formirala je ad hoc grupu koja je obavila razgovore s veleprometnicima koji su izrazili zainteresiranost i spremnost da nabave cjepivo protiv COVID-19. Informacije o rezultatima obavljenih razgovora ad hoc grupa dostavila je Vladi Federacije BiH koja je na sjednici održanoj u četvrtak, 11.03.2021. godine odabrala veleprometnike MGM Farm d.o.o Kakanj i Krajinagroup kao dobavljače, te zadužila Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH da s njima potpiše ugovore.

U petak, 12.03.2021. godine, u Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH stiglo je pismo namjere koje je potpisao premijer Federacije BiH Fadil Novalić i isto je odmah proslijeđeno veletrgovcima koje je Vlada Federacije BiH odabrala.

Istog dana, Vlada Federacije BiH dala je rok Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH da do ponedjeljka, 15.03.2021. godine do 10:00h potpiše ugovore s odabranim veletrgovcima. Rok odabranim veletrgovcima za dostavu potrebne dokumentacije Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH bio je 13.03.2021. godine do 11:00h (subota).

Napominjemo da do ovog trenutka nismo dobili potrebnu dokumentaciju od veletrgovca MGM Farm d.o.o Kakanj, kao ni potpunu dokumentaciju od veletrgovca Krajinagroup, čime se još uvijek nisu stekli uvjeti za potpisivanje ugovora sa Zavodom za javno zdravstvo Federacije BiH.”

BHRT