Demant na prilog o baki Mari koja ‘živi’ od 130 KM

Podijeli članak:

Dijana Hodžić, novinarka poznata po svojim “Pričama sa Dijanom” na YouTubeu, nedavno je objavila emotivan razgovor sa siromašnom bakom Marom Čakarić iz Dobretića. Razgovor je postao viralan i proširio se i na TikTok, dirnuvši mnoge svojom istinitom pričom o teškoj životnoj situaciji bake Mare.

Baka Mara je otkrila da živi od socijalne pomoći u iznosu od 130 KM. No, od tog iznosa mora platiti nekoga tko će joj nacijepati drva ili naložiti vatru, jer, kako kaže, nitko ne radi džabe. Tužno je saznati da je njezina prehrana ograničena na krumpir ili brašno, i to ne svaki dan, već samo kada je u stanju kuhati.

 

 

Međutim, nakon što se priča proširila medijima, uslijedio je demant koji želimo prenijeti u potpunosti kako bismo dobili cjelovitu sliku situacije:

– Nisam namjeravao komentirati ovu objavu, ali kad se počela širiti po drugim portalima, moja obveza je da nešto napišem. Iz reportaže sa Marom Čakarić, ispada da ni općina a ni župa Dobretići ne pomažu svoj puk, da ne vode računa o njemu. Općina, kao i župa Dobretići nemaju prevelik budžet, ali ipak pomažemo svima kojima je potrebno i koliko možemo. Ni načelnik, ni ja župnik župe Dobretići nismo zaboravili ni Maru. Lokalno stanovništvo ima izrazit osjećaj za siromašne.

Ovdje izdvajam gospođu Jelenu Pilić koja se za Maru uvijek brinula kao za svoju majku; druga imena osoba koje pomažu Maru neću navoditi.

Novinarka koja je radila intervju sa Marom je neprofesionalna. Ako joj je toliko stalo do istine i sirotinje, trebala je pokucati i na druga vrata, saslušati one kojima je stalo do svoga puka.Ne želim o Mari pisati zašto ne može naložiti vatru kad malo dublje pogleda u čašicu. Svi mi imamo neku ovisnost.Mara Čakarić u župi i općini Dobretići nije sama i nije zaboravljena. Mir i Dobro, poručio je fra Juro Tokalić.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Memorandum o razumijevanju u cilju očuvanja, razvoja i promocije na domaćem i međunarodnom tržištu...

Policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, a...

Red Sea Film Festival u Saudijskoj Arabiji  započeo je svoje treće izdanje, a na...

Reprezentacija.ba kao partner Sofascore donosi statističke podatke bh. internacionalaca za mjesec novembar.

Rijetki su roditelji koji se nisu susreli sa situacijom u kojoj njihovo dijete želi...

Udruženje lektora Republike Srpske bira riječ koja je obilježila 2023. godinu. Pozivaju i građane...