Demant HDZ 1990 Jajce na saopćenja Ureda predsjedatelja OV

Podijeli članak:

U nastavku vam donosimo demant vijećnika Stipe Tokića na tekst: “Potvrđena regularnost Povjerenstva za izbor u regulirana tijela općine Jajce” koji smo prenijeli na našem portalu.

 

DEMANT, ISPRAVKA NETOČNIH NAVODA, NAMJERNO OBMANJIVANJE I NAMJERNO KRIVO PREDSTAVLJENJE SLUŽBENIH DOKUMENATA OD STRANE JOSIPA TOPIĆA, PREDSJEDATELJA OV JAJCE

Komisija za izbor i imenovanja u regulirana tijela Općine je izabrana suprotno Zakonu. Predsjedatelj se dugo pokušava izvući iz te močvare, međutim Zakon je jasan, čist kao suza, KOMISIJU MORAJU ČINITI ZAPOSLENICI OPĆINE.

Priopćenje koje je objavio nije on napisao, napisali su ga stranački prvaci HDZ-a koji su pismeniji od njega.

Danas je na sjednici Kolegija OV Jajce Josip Topić, kao osoba koja obnaša dužnost Predsjedatelja OV Jajce sudionicima Kolegija podijelio akt federalnog ministarstva pravde kojeg je objavio danas u zaista, srceparajućem priopćenju i predstavio taj akt kao pobjedu nad našim nastojanjima u dokazivanju protuzakonitih radnji od strane njega, članova sporne Komisije i svih onih koji ovo zataškavaju ili izbjegavaju dati jasan odgovor na to.
Ja ne znam tko sjedi u Uredu Predsjedatelja i njemu govori da ovaj akt ide u korist njegovoj teoriji da je Komisija/Povjerenstvo izabrano u skladu sa Zakonom o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima FBiH. Taj netko se s njim dobro zeza ili pokušava spasiti svoju stolicu pokušavajući biti neutralan. Jer ono što je objavio mu zapravo nikako ne ide u prilog, niti Komisiji kao takvoj!

Osobno me prozvao da opstruiram rad Vijeća i da ništa ne govorim na samim sjednicama što je laž, klasična laž klasičnog HDZ-ovca, svi zapisnici potvrđuju da sam uzimao riječ i da sam ukazivao na propuste, kao što sam i danas.

O karakteru i pismenosti našeg Predsjedatelja mogu knjigu napisati i za sve imamo dokaze koje ćemo od danas početi iznositi, od toga da čovjek ne zna brojati (od 22 vijećnika je izbrojao 25 itd itd..) pa nadalje.

Kad sam prije mjesec dana govorio da Općinsko vijeće ne radi u skladu sa Zakonom i kad sam tvrdio da on skriva dokumente koje mu je poslalo nadležno ministarstvo nije se ovako prsato javljao već se ušutio kao i oni koji ga savjetuju i koji su mu napisali ovo priopćenje jer, poznavajući njegovu elementarnu pismenost odnosno nepismenost on nije u stanju napisati jednu normalnu, gramatički ispravnu rečenicu. Pozdrav za one koji su mu napisali tekst!

Obmanjivanje javnosti, za koju me proziva je to što vrli i presposobni, prepismeni i prepametni Josip Topić nije objavio Preporuku Institucije Ombudsmana za ljudska prava u kojoj oni tvrde da ne samo da Komisija nije izabrana u skladu sa Zakonom nego da ni Statut Općine nije usklađen sa Zakonom.

Ombudsmani su dali rok od 30 dana da se to ispravi, međutim Topić očito tvrdi da je on sam, ili HDZ jači od države i državnih institucija i da je njegova pravna misao i teorija iznad Institucije Ombudsmana.

 

Mene proziva da ja tumačim Zakon, a ja zapravo cijelo vrijeme pokušavam da ispoštujemo uraditi ono što su nam institucije rekle!

Akt Federalnog ministarstva kojeg je objavio, nas usmjerava na Statut Općine koji bi trebao regulirati pitanje Komisije, ali Statut nije usklađen sa Zakonom već najmanje 8 godina. Dakle prvo ćete morati uskladiti Općinske propise sa Zakonima pa onda se pozivati na Statut, što je Institucija Ombudsmana i rekla!

Akt kojeg je predstavio i pokazao nigdje ne tvrdi da je Komisija izabrana u skladu sa Zakonom već da se to regulira ovako ili onako, a akt kojeg nije htio pokazati, također je poslan od istog ministarstva još u prošloj godini jasno kaže da u Komisiju nije dozvoljeno imenovati članove koji nisu zaposlenici Općine. Ovo što sad radi je grubo i namjerno kršenje Zakona i čak namjerno izbjegavanje poštivanja zakona što je, vjerujem teško kazneno djelo s obzirom na njegovu poziciju. Doslovno svaki akt koji je mu je pristigao, nije išao u korist.

Već smo ranije najavili sudski spor oko ovoga i javno ga objavljujem jer smo iskoristili sve političke i normalne mogućnosti, a on ako smatra da je u pravu, neka nastavi.
Pitam Predsjedatelja, hoće li se povući s pozicije ako mu još i ta institucija kaže da nije u pravu ili će nastaviti grabiti plaću, a kršiti Zakon?

Stvar je odavno jasna, a svi oni koji su se ponadali da im je ovaj akt olakšao kao predsjednicima skupština i sl., nažalost nije! Zakon je jasan! A ti Josipe možeš idući put uslikati i slikovnicu i predstaviti je kao svoju pobjedu jer jedino slikovnice i razumiješ, tvoj intelektualni kapacitet je taman za toga – za čitanje slikovnice!

PREDSJEDATELJ KOJI NE VOLI ZAKON

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Ma koliko se mi lagali da to nije tako, u Bosni i Hercegovini su...

Slika Pabla Pikasa Buste de femme (Bista žene), koju je naslikao dvije godine prije...

U realnom svijetu stvarno ekonomsko tržište zahtijeva raznovrsnu radnu snagu, piše Večernji list BiH.

Anel Ahmedhodžić rođen je prije 24 godine u Malmeu, a odrastao je u gradskoj...

Na društvenim mrežama korisnici su podijelili snimak odmjeravanja snaga u potezanju konpoca između vojnika...

U kina u BiH 8. juna stiže finski ratni akcioni spektakl smješten u vrijeme...