Jajce Online
SPORT

Delegacija NSBiH u Frankfurtu na žrijebu kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo

Delegacija Nogometnog saveza BiH, na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem, boravi u Frankfurtu, gdje će se sutra održati žrijeb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo 2024.

Delegacija Nogometnog saveza BiH, na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem, boravi u Frankfurtu, gdje će se sutra održati žrijeb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo 2024.

Dan prije žrijeba planiran je sastanak u okviru TEP programa na kojem će prisustvovati Zeljković i generalni sekretar Saveza Adnan Džemidžić.

Pored Zeljkovića i Džemidžića predstavnici NSBiH na sutrašnjem žrijebu biće potpredsjednici Ivan Beus i Irfan Durić, savjetnik predsjednika Marko Miličić, te selektor Ivaylo Petev, direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović, tim menadžerica Maja Delahmetović i portparolka Slavica Pecikoza.

Žrijeb kvalifikacionih grupa obavit će se u 12 sati u Festhalle centru u Frankfurtu. Direktan prijenos žrijeba bit će emitovan na kanalu Arena Sport 1.

Reprezentacije će biti raspoređene u 10 grupa (sedam grupa sa 5 selekcija i tri sa 6), a plasman na završnicu osigurat će prvoplasirane i drugoplasirane ekipe, uz selekciju Njemačke koja će biti domaćin Eura. Preostala tri učesnika bit će poznata nakon baraža koji će biti održan u martu 2024. godine.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine se nalazi u u drugoj jakosnoj grupi sa selekcijama: Francuske, Austrije, Češke Republike, Engleske, Velsa, Izraela, Srbije, Škotske i Finske.

Ostale jakosne grupe su:

Šešir UEFA Lige nacija: Holandija, Hrvatska, Španija, Italija

Šešir 1: Danska, Portugal, Belgija, Mađarska, Švicarska, Poljska

Šešir 3: Ukrajina, Island, Norveška, Slovenija, Republika Irska, Albanija, Crna Gora, Rumunija, Švedska, Armenija

Šešir 4: Gruzija, Grčka, Turska, Kazahstan, Luksemburg, Azerbejdžan, Kosovo, Bugarska, Farska Ostrva, Sjeverna Makedonija

Šešir 5: Slovačka, Sjeverna Irska, Kipar, Bjelorusija, Litvanija, Gibraltar, Estonija, Latvija, Moldavija, Malta

Šešir 6: Andora, San Marino, Lihtenštajn.

KOMENTARI

Povezane vijesti

Ovo je dres Hrvatske za Svjetsko prvenstvo, pažnju privlače neobične kockice

admin

Verstappen najbrži u kvalifikacijama za Veliku nagradu Bahreina

admin

Jajce: Odbojkašice ‘Sloge’ pobjednice turnira ‘Festival odbojke’

admin