Search
Close this search box.

Delegacija iz Jajca u posjeti Ministarstvu za boračka pitanja KS

Podijeli članak:

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo posjetili predstavnici Koordinacije boračkih udruženja ARBiH iz Jajca na čelu sa Huseinom Omerinovićem, a ovom prilikom ministru Omeru Osmanoviću uručeno je umjetničko djelo, te knjiga Almire Klike pod nazivom ”Jajce 1992”.

Obzirom na dobru saradnju, te uzajamno njegovanje kulture sjećanja, na današnjem sastanku razgovarano je o aktuelnom položaju i pravima braniteljske populacije na području Jajca, ali i o narednim projektima ove organizacije.

‘’Uvijek mi je veliko zadovoljstvo kada predstavnici branitelja iz čitave Bosne i Hercegovine iniciraju sastanke, i kada imamo priliku razgovarati kako i na koji način poboljšati status pripadnika naše Armije. Raduje me što mogu da posvjedočim kako se u Jajcu baštini kultura sjećanja, i što imamo prijatelje u čitavoj domovini.

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo podržava međusobnu saradnju, ali i projekte koji pamte odbrambeno-oslobodilački period, iz cijele Bosne i Hercegovine, te stojimo na raspolaganju za sve inicijative koje pamte našu herojsku odbranu’’, poručio je ministar Osmanović. Današnji sastanak bio je prilika i da se ministru Osmanoviću uruči i pozivnica za obilježavanje 31. godišnjice od herojskog marša boraca 305./705 ‘’Tovarište-Sikira-Jelići 1993-2024’’ za spas Gornjeg vakufa, srednje Bosne i Republike Bosne i Hercegovine.

Na svom putu tokom godina agresije 305./705. Brigada iz Jajca dala je veliki doprinos u odbrani naše domovine, a današnja posjeta još jedan je podsjetnik kako u narednom periodu potrebe i probleme braniteljske populacije treba rješavati zajedno, uključujući sve nivoe vlasti od općinskog, kantonalnog, federalnog do državnog.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Domaći sok od kupina nije samo ukusan već izuzetno zdrav. S jednom čašom dnevno...

Kad smo se početkom ljeta prošle godine sreli s jednom osobom kojoj vjerujemo kada...

Ovogodišnji Sarajevo film festival (SFF) biće otvoren 16. avgusta svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu...

Bosanac Elvir Klempić imenovan je za višeg savjetnika američkog predsjednika Joe Bidena za vezu...

Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Sarajevo, u sklopu Ambulante za terapiju bola, počela...

Tridesetdevetogodišnji muškarac iz Tuzle čiji su inicijali S.T. preminuo je u Službi hitne medicinske...