David Sivonjić iz Jajca osvojio ovosezonski FNC Armagedona

Podijeli članak:

Nakon što su u sedmom mjesecu odrađeni polufinalni mečevi ovosezonskog FNC Armagedona, večeras u Zagrebu uslijedila su finala.

Turnir se ove sezone održavao u četiri težinske kategorije, a sve je započelo obračunom u perolakoj kategoriji. Filip Lokas i Demahmet Sinani bili su vrlo uvjerljivi u polufinalu. Lokas koji inače predstavlja zagrebački ATT, u polufinalu je pobijedio Benjamina Abazovića ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi, dok je Sinani porazio Roberta Vrbana tehničkim nokautom u prvoj rundi.Sinani je u ovaj meč ušao kao favorit, a borac s Kosova predstavlja Kroni Fight Team.

Selver Mahmić i David Sivonjić posljednji su par ovosezonskog FNC Armagedona. Radi se o finalu srednje kategorije, a obojica boraca dolaze iz zagrebačkog ATT-ja. Sivonjić je ove godine postao amaterskim prvakom Hrvatske u MMA-u, a u polufinalu je pružio dominantan nastup i prekidom nakon završetka prve runde porazio je Tomislava Bagarića. Sivonjić je jedan od sparing partnera Đanija Barbira, a rodom je iz Jajca (BiH).

Selver Mahmić također dolazi iz Bosne i Hercegovine, točnije iz Maglaja. Za polufinalni meč spremao se i s Ivanom Erslanom, a to mu je dalo samopouzdanje da se nikog ne boji. Iako su obojica iz ATT-ja, inače ne treniraju zajedno i čekao nas je zanimljiv obračun.

Mahmić je meč sjajno otvorio ‘‘low kickovima‘‘, a Sivonjiću se to nije svidjelo i odmah je krenuo po rušenje. Uspio je David srušiti Selvera, ali Mahmič se brzo vratio na noge. Sivonjić nije tu odustao od rušenja i ponovno je vratio Mahmića u parter te je zauzeo gornju poziciju u zatvorenom gardu. Dobro je Mahmić ‘‘scrambleao‘‘ i pokušavao se izvući iz partera, ali Sivonjić je prezentirao dobre hrvačke vještine i zadržao ga je u donjoj poziciji. Mahmić se nakon dvije minute prve runde uspio pridići, ali Sivonjić ga je odmah pritisnuo uz ogradu kaveza i nastavio je tražiti novo rušenje. 30-ak sekundi trebalo mu je da ponovno sruši Selvera i zauzeo je gornju poziciju iz bočne pozicije. Nije Sivonjić nanosio pretjeranu štetu iz gornje pozicije, ali dominirao je iz gornje pozicije i uzeo je prvu rundu. Krajem runde pogodio je laktom lijeve ruke nekoliko puta, ali Mahmić se podosta dobro branio.

Mahmić je i drugu rundu otvorio ‘‘low kickom‘‘, ali Sivonjić je ovaj put blokirao i nekoliko je dobro pogodio lijevom rukom. Selver je dobro branio pokušaje rušenja početkom druge runde i dobro je pogodio desnicom nakon jedne hrvačke razmjene. Međutim, previše se upustio u razmjenu i borci su ponovno završili u klinču iz kojeg je Sivonjić tražio rušenje. Napravio je Sivonjić pogrešku prilikom ‘‘double leg‘‘ rušenja i Mahmić mu je nakratko završio u ‘‘full mountu‘‘. Selver je odmah krenuo s udarcima, prije nego je uspostavio kontrolu i Sivonjić se odmah vratio na noge. Međutim, Sivonjić je djelovao poprilično umorno nakon te razmjene. Počeo je i Mahmić uskoro pokazivati znakove umora, a Sivonjić je napokon došao do rušenja i zauzeo je gornju poziciju, a ubrzo je došao i do ‘‘full mounta‘‘. Mahmić je okrenuo leđa protivniku nakon toga, no Sivonjić nije napravio ništa konkretnije iz te pozicije, ali rundu je završio iz gornje pozicije.

Mahmić je početkom treće runde krenuo na sve ili ništa i sjajno je ispogađao Sivonjića. David je odmah krenuo po rušenje, a burno je reagirao Sivonjićev kut jer se Mahmić držao za ogradu kaveza. Saša Zorić koji je bio glavni sudac zaustavio je borbu i Mahmića je kaznio oduzimanjem boda. Mahmić je borbu nastavio eksplozivno i krenuo je po nokaut, jer mu je prekid zapravo bila jedina šansa za pobjedu. Sivonjić je djelovao uzdrmano i totalno iscrpljeno, ali ponovno je došao do rušenja. Selver Mahmić djelovao je kao odmorniji borac i ne tako daleko od pobjede nokautom, ali konstantno bi ga Sivonjić uspijevao rušiti, iz runde u rundu, a u parteru je bio puno dominantniji. Sivonjić je brzo došao do ‘‘full mounta‘‘, ali nije imao dovoljno snage da zadaje udarce kojima bi naveo suca na prekid. Saša Zorić čak je povremeno morao upozoravati Sivonjića da postane aktivniji, inače će ih vratiti u stojku. Sivonjić je zadavao dovoljno udaraca čisto da se meč zadrži u parteru.

Mahmić jednostavno nije imao snage izvući se iz donje pozicije i Sivonjić je borbu priveo kraju. Hrvanjem i kontrolom u parteru Sivonjić je došao do pobjede u ovoj borbi, a nakon Marka Ostaneka i Matije Bosančića, FNC Armagedon dobio je trećeg osvajača turnira u srednjoj kategoriji.

Jednoglasnom odlukom sudaca slavio je David Sivonjić i time je završila treća sezona FNC Armagedona.

 

Finale treće sezone FNC Armagedona – rezultati:

  • David Sivonjić def. Selver Mahmić via jednoglasnom sudačkom odlukom,
  • Ognjen Babić def. Luka Vargović via submission – R1, 1:55,
  • Laka kategorija: Teufik Šehić def. Abraham Are via submission (heel hook) – R1, 1:01,
  • Perolaka kategorija: Demahmet Sinani def. Filip Lokas via submission (giljotina) – R1, 2:14.

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Slavni glumac Serhio Kalderon preminuo je u 77. godini. Holivudska zvijezda, poznat po svom...

Osnovna ogledna škola Vladislav Ribnikar će ostati škola, odlučila je danas Vlada Srbije.

Reprezentativcu Bosne i Hercegovine Anelu Ahmedhodžiću od danas je dodatno skočila vrijednost na specijaliziranom...

Za srijedu, 7.6.2023. godine, zakazana je 16. redovna sjednica Općinskog vijeća Jajce. Sjednica će...

Povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine, Općina Jajce, uz podršku Misije OSCE-a u BiH...

Adnan Spahić, brat mlade doktorice Azre Spahić, koja je u petak, 26. maja, smrtno...