David Sivonjić iz Jajca: Iz noćne smjene ide na trening, nakon dvije godine u MMA-u je prvak države

Podijeli članak:

Najvažnije što sam donio iz Bosne i Hercegovine je ona bosanska otvorenost, duša, a iz rukometa sam donio veliku fizičku snagu što mi je dosta pomoglo, započeo je finalist treće sezone ‘Armagedon Jamnica Pro Sport’ MMA lige u kategoriji do 84 kilograma David Sivonjić (21).

Mladić iz Jajca došao napustio je toplinu roditeljskog doma sa 16 godina zbog rukometa te je sve radio i godinu dana nakon srednje škole i u pandemiji je odlučio krenuti s MMA-om te je dosad napravio odlične uspjehe. Bio je državni prvak u kategoriji do 84 kg i brončani u istoj kategoriji što se tiče hrvanja slobodnim stilom.

A onda se odlučio prijaviti i na ‘Armagedon’ gdje je u polufinalu doktorskim prekidom nakon prve runde slavio protiv Tomislava Bagarića.

Polufinale treće sezone Armagedona, David Sivonjić - Tomislav Bagarić

 

– Taktika je bila da idemo odmah hrvati jer je protivnik bio fenomenalan boksač. Uspjeli smo u tome, računali smo da će izdržati prvu rundu, ali znao sam da sam kondicijski bolji. Da sudac nije prekinuo meč, svakako bih pobijedio. Malo me začudilo što sam mu slomio orbitalnu kost – osvrnuo se David.

Iako je u sportu tek dvije godine, krenuo je velikim koracima, a uz treninge i radi kako bi si mogao plaćati sve potrebno za život.

– Radim kao recepcioner i to uglavnom noćne smjene, ako smo u procesu priprema idem s posla na trening, a kad je završnica malo odspavam ujutro kako bih mogao biti spreman za popodne.

Polufinale treće sezone Armagedona, David Sivonjić - Tomislav Bagarić

U finalu ga čeka timski kolega Selver Mahmić (25) koji također dolazi iz BiH, preciznije iz Maglaja. No, nisu često skupa trenirali pa nema razloga da ne provjere tko je bolji. Također, s Davidom za pripreme kroz ovaj meč prolazi i prvak Figh Nation Championshipa u kategoriji do 84 kilograma Đani Barbir (25, 5-0).

– Đani i ja smo u istoj kategoriji pa mi dosta pomaže u toku priprema i psihološki. Kad znate da ste sparirali s jednim Đanijem Barbirom, nema vas što biti strah – zaključio je Sivonjić.

Podsjetimo, karte za priredbu su u prodaji te ih možete kupiti putem sustava Eventim, na Petrol benzinskim postajama te u dvorani zagrebačkog American Top Teama na Zagrebačkoj aveniji 108. Priredba počinje u 19 sati. Prvi dio priredbe, odnosno ‘Armagedon’ finala, možete pratiti besplatno putem YouTube kanala 24sata, a FNC 8 priredbu pretplatom na ‘24sataPLUS+’ sadržaj.

 

 

(24sata.hr)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Kada tražimo smještaj na putovanju, bazen će često biti razlog koji će nekom mjestu...

Ko napušta brod jer nije onako kako je zacrtao?

U dva dana video zapis je pregledalo preko 800 tisuća korisnika te mreže, a...

U polju, poviš džamije u rogatičkom selu Žepa, nalazi se misteriozno stablo šljive. Koja...

Sud u Gracu osudio je danas državljanina BiH (35) zbog pokušaja pljačke restorana brze...

Sve su češći nesrećni slučajevi povreda građevinskih radnika, ponekad i sa smrtnim ishodom. Prije...